Gezonde ingrediënten zijn over het algemeen duurder dan vet fastfood voedsel. Bovendien neemt het bereiden van een healthy meal vaak ook veel meer tijd in beslag dan het in elkaar flansen van een ongezonde maaltijd. Dan heb ik het nog niet eens over de smaak, meestal is ongezond voedsel veel lekkerder. Gezond eten is zo makkelijk nog niet, maar met deze tip krijgt je maaltijdsalade al een stuk meer smaak!
Zelf eet ik met gemak een paar keer per week een lekkere maaltijdsalade, want het is heerlijk en bovendien onmogelijk om te verpesten. Gooi wat groenten zoals tomaatjes en komkommer bij elkaar met wat gemengde sla erdoorheen, top dit geheel af met wat avocado en misschien nog wat kip, zalm of tonijn and you're good to go. Helemaal niet veel werk en in no time staat het op tafel!
Vind jij een salade echter niet smaakvol genoeg? Grote kans dat jij dan steevast het hoofdingrediënt van elke salade vergeet. Met een beetje zout komen namelijk alle smaken van jouw salade veel beter uit. Zo kun jij het veel makkelijker volhouden om te dineren met een maaltijdsalade. Nu moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je niet te veel zout gebruikt.
Wil jij dus gezond eten, maar crave jij wel naar eten waar genoeg smaak aan zit? Voeg dan eens wat zout toe aan je volgende salade. Zo is je maaltijdsalade gegarandeerd guest-worthy en kun jij niet wachten om volgende keer weer een homemade healthy salade te eten. Zo ben je lekker gezond bezig en al die groentjes zien er bovendien ook nog eens heel kleurrijk uit!
Bron: Purewow
Beginbeeld: Shutterstock
GIF: Giphy
Liefs, Jenny