Taart: we houden ervan! Geef ons maar dikke plakken red velvet cake,
worteltjestaart en citroen merengue taart gaat er ook maar al te graag in. Ja, wij zijn hier echte zoetekauwen op de redactie, dat is duidelijk. We zijn altijd op zoek naar lekkere nieuwe recepten om die met jullie te delen en we hebben vandaag weer een pareltje gevonden hoor. Namelijk een lekkere taart met M&M’s, heel veel M&M’s én KitKat… Ben je benieuwd naar dit recept? Je ziet ‘m hieronder!
Wat heb je allemaal nodig?
- Een ronde bakvorm van ongeveer 20 cm
Voor de cake:
- 4 eieren
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram bakmeel
- 125 gram cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
- 100 ml melk
Voor de topping:
- 300 gram boter
- 275 gram poedersuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 70 ml slagroom
- 1 snufje zout
- 2 zakken Kitkat mini’s
- 1 zak M&M’s
En hoe ga je dit allemaal fixen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en klop ondertussen het eiwit, samen met een snufje zout, stijf.
- Mix in een andere kom de eidooiers samen met 200 gram suiker. Voeg vervolgens boter toe en mix het geheel.
- Mix daarna het bakmeel, de cacaopoeder, kaneel en bakpoeder en voeg ook de melk en een snufje zout toe. Mix alles goed!
- Meng nu de eiwitten met een spatel door het chocolademengsel en zorg dat alles luchtig wordt geklopt.
- Giet daarna alles in de bakvorm en je bakt de taart in 60 minuten gaar.
- Mix voor de crème 300 gram boter met poedersuiker en cacaopoeder. Mix deze ingrediënten doet. Voeg daar ook nog de slagroom en een snufje zout toe. En dan? Klaar is je crème!
- En nu? Plamuren die taart! Zorg dat de crème overal even dik wordt verdeeld. Daarna kun je de zijkant van de taart met KitKat's bekleden. En die zak M&M's? Die leg je lekker royaal op de bovenkant!
Have fun!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera