Tot een paar maanden geleden had ik nog nooit een stukje cheesecake gegeten. Echt heel erg, want wat heb ik veel gemist! Sindsdien voor mij geen saai stukje appeltaart meer, nee geef mij maar een yummy cheesecake (met aardbeiensaus please).
Dit is alweer mijn laatste Beauty Food artikel voor Fashionlab, het is namelijk bijna weer tijd om de boeken in te duiken voor mijn studie. Daarom schotel ik jullie een heerlijk receptje voor, als een soort van afscheid. Dit cheesecake recept bestaat uit healthy ingrediënten, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen wanneer je een stuk(je) eet. Een aantal ingrediënten hebben jullie vast al eens voorbij zien komen in mijn artikelen, zoals havermout en kokosolie.
Ga ermee aan de slag en laat onder dit artikel weten wat je ervan vond!
Ingrediënten
Voor de bovenlaag
How to
Maak de taartbodem door alle ingrediënten in een blender of keukenmachine fijn te malen. Zet dit mengsel even apart. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zwarte vanillezaadjes met een mes uit het stokje. Maak de room door de ricotta samen de vanillezaadjes, wat citroenrasp en -sap met een mixer smeuïg te kloppen. Verdeel vervolgens het dadel-noten mengsel over de onderkant van de (ingevette) springvormpjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem. Breng vervolgens een mooi laagje room aan op de bodem en verdeel daar bovenop het fruit. Zet de vormpjes minimaal een uur in de koelkast.
De bovenlaag, bestaande uit ricotta, citroen en vanille.
Mixen maar!
Superschattig, toch?
Beeld en bron: Cottonandcream
Liefs, Piti