Home / Lifestyle / Food /
Gingerbread cupcakes met cream cheese frosting

Gingerbread cupcakes met cream cheese frosting

Vera - 15-12-2024
Gingerbread cupcakes met cream cheese frosting

De kerstperiode vraagt om lekkernijen. Deze Gingerbread Cupcakes zijn precies wat je nodig hebt! Ze zijn gevuld met de geurige smaken van speculaaskruiden, hebben een romige cream cheese frosting en worden afgemaakt met schattige mini gingerbread koekjes. 

Gingerbread cupcakes: niet te verpesten

Het beste van alles? Dit recept is absoluut niet te verpesten! Of je nu een beginnende bakker bent of al wat meer ervaring hebt, deze cupcakes zullen altijd een succes zijn.

Wat heb je nodig voor de gingerbread cupcakes?

Voor de gingerbread cupcakes

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 120 gram honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 pak gingerbread koekjes

Voor de cream cheese frosting

  • 225 gram roomkaas 
  • 100 gram ongezouten roomboter 
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Hoe maak je deze gingerbread cupcakes met cream cheese frosting?

Maak de gingerbread cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en zet een cupcakevorm klaar met papieren vormpjes.
  • In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, specerijen en zout.
  • In een aparte kom, klop de eieren los met de olie, melk, molasses (of stroop) en vanille-extract.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot het net gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te veel roert; een paar klontjes zijn prima.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes, vul ze ongeveer 2/3 vol.
  • Bak de cupcakes 18-20 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Maak de cream cheese frosting

  • Klop de roomkaas en de roomboter samen tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat de roomkaas volledig op kamertemperatuur is, anders kan de frosting klonterig worden.
  • Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot de frosting luchtig en glad is.
  • Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe en meng nog even door. Zet de frosting in de koelkast zodat hij opstijft, maar zorg ervoor dat hij niet te hard wordt.

Frost de cupcakes

  • Wanneer de cupcakes volledig zijn afgekoeld, gebruik je een spuitzak om de cream cheese frosting op de cupcakes aan te brengen. Je kunt een grote ronde spuitmond gebruiken voor een eenvoudige, mooie swirl, of een stervormige spuitmond voor wat extra flair.
  • Zet de mini gingerbread koekjes bovenop de cupcakes en klaar ben je! 


Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Nieuws
placeholder image
Kleding cadeau doen? Zo geef je hem een fantastisc...
11-12-2024 | Vera | 65 views | 0 likes
Fashion / Trends
Beauty / Looks
placeholder image
Zo maak je mooie krullen voor de feestdagen met al...
10-12-2024 | Vera | 59 views | 0 likes