Sinds ik op de gezonde tour ben en alle slechte snacks verbannen heb uit mijn eetpatroon, kan ik heel blij worden van nieuwe recepten met gezondjes voor tussendoor. Zoals deze pindakaas-kokos bonbons, die ook nog eens heel gemakkelijk te maken zijn.
Food bloggers De Groene Meisjes houden van lekker eten, maar dan wel vegan en zo gezond mogelijk. Ik ook, daarom snuffel ik regelmatig op het blog van de foodies rond en zo kwam ik deze pindakaas-kokos bonbons tegen. Yummy in my tummy!
Als een recept dan ook nog een simpel is om te maken, ben ik direct verkocht. Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze gezonde bonbons, namelijk: pindakaas (2 grote eetlepels) van de biowinkel waar geen suiker en zout aan is toegevoegd, 90 gram kokosrasp en zes verse dadels zonder pit. Uit dit recept haal je zo'n 9 bonbons, maar dat is ook afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten erin. Laat 'm draaien tot je een stevig beslag krijgt en draai hier balletjes van. Rol de balletjes daarna een voor een door de kokosrasp en zet ze een uurtje in de koelkast om wat op te stijven. Daarna zijn je pindakaas-kokos bonbons klaar en ready to eat! Neem er een paar mee als gezond (en vullend!) tussendoortje naar je werk. Eet ze!
Bron en beeld: De Groene Meisjes
Liefs, Laurien