Heb jij de taak gekregen om iets leuks en vooral lekkers te maken voor de gewoonlijke paasbrunch met je familie? Maar zit jij dit jaar alweer met je handen in het haar, omdat je nog steeds geen echte keukenprinses bent, net als vorig jaar? Check dan deze twee leuke manieren om eieren voor te bereiden. Hiermee zal je je familieleden sowieso versteld doen staan, want deze eieren zijn verre van standaard!
Iedereen kan wel een ei koken toch? Maar de standaard gevulde eieren heeft iedereen inmiddels wel tien keer aan de brunchtafel voorbij zien komen. Met deze twee recepten tover je die saaie eieren om in schattige kuikentjes of kippetjes. Dit gerecht zal iedereen zich nog jarenlang kunnen herinneren. Misschien wordt dit wel een nieuwe paastraditie, who knows?!
Deze gevulde eieren zijn bijna te schattig om op te eten en helemaal niet moeilijk om te maken! Van je kleine zusje tot je oma, iedereen zal dit een superleuk idee vinden. Dit heb je allemaal nodig:
- 6 eieren
- 1 wortel
- 12 zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels mayonnaise
- 2 theelepers gele mosterd
- een beetje zout
Kook de eieren, terwijl je dit doet kun je de wortel in hele kleine, dunnen reepjes snijden. Je hebt zeven stukjes wortel per kuikentje (ei) nodig. Zijn de eieren klaar? Pel dan voorzichtig je ei, probeer dit te doen zodat het ei heel blijft. Snijd een klein stukje van de onderkant (het dikke gedeelte) van het ei af, zodat hij rechtop kan blijven staan. Daarna is het tijd om het topje eraf te snijden. Let op: deze moet je bewaren, want hij wordt later gebruikt als kapje. Haal al het eigeel eruit en mix het met de ingrediënten mayonnaise, gele mosterd en een beetje zout. Doe de vulling in het ei en zorg ervoor dat de vulling er genoeg bovenuit komt om er een gezichtje van te maken. Voeg de worteltjes toe als voetjes en maak het gezichtje. Plaats als laatste het topje weer op het hoofd van je kuikentjes et voilà!
De kippetjes
Geen fan van gevulde eieren of vind je het teveel moeite? Dan kun je ook hele leuke kippetjes maken van hard gekookte eieren. Dit heb je nodig:
- 6 eieren
- een wortel
- 12 peperkorrels
Begin weer met het koken van de eieren. Terwijl deze aan het koken zijn, kun je je wortel in dunne ronde plakjes snijden. Maak daarna op het bovenste gedeelte een hanenkam. Snij het ei aan de bovenkant in, zodat je de wortel ertussen kan doen.
Deze kippetjes of kuikentjes staan superleuk op een bedje van rucola of spinazie.
Bron: Sheknows, Foodlets
Beeld: Pinterest
Liefs, Jenny