Home / Lifestyle / Food /
WOW: Frankrijk kampt met een groot wijnoverschot

WOW: Frankrijk kampt met een groot wijnoverschot

Vera - 16-02-2023
WOW: Frankrijk kampt met een groot wijnoverschot

Er is momenteel een serieuze wijncrisis gaande in Frankrijk. Er wordt namelijk veel te veel wijn geproduceerd, waar blijkbaar niet tegenop te drinken valt. Hoe bizar is dat? Lees hieronder alle informatie over dit probleem. 

Op dit moment valt er in Frankrijk weinig te proosten, want er is een overschot aan wijn. Dat klinkt misschien als muziek in de oren, maar dat is het allesbehalve. Er zijn nu namelijk plannen om niet alleen de wijn die er al is te vernietigen, maar ook de wijngaarden zelf. Dit allemaal komt doordat er minder wijn wordt gedronken dan er gemaakt wordt. 

Andere gewassen verbouwen

In Bordeaux bijvoorbeeld wordt er binnenkort afscheid genomen van 15.000 hectare aan wijngaarden. Het land wordt daar gerooid en de boeren worden aangemoedigd om andere gewassen te gaan verbouwen. Iets wat gewild is en waar geen overschot van is. 

Gedestilleerde wijn

Naast de wijngaarden die weggaan, wordt er ook nog eens 2.5 miljoen hectoliter aan bestaande wijn gedestilleerd. Hierbij wordt de alcohol uit de wijn gehaald en daarna verkocht aan andere partijen. Zo kunnen de boeren nog iets aan de oogst verdienen en kan de wijn voor iets anders gebruikt worden, voor bijvoorbeeld parfum.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food