Inmiddels hebben jullie vast wel door dat we hier op de redactie een kleinbeetje verslaafd zijn aan taart. En dan natuurlijk vooral aan taarten met chocola. Gelukkig is dat maar een tikkeltje hoor, want we eten natuurlijk ook nog wat andere gezonde dingen. We hebben deze week weer een heerlijk recept voor jullie klaargemaakt, namelijk voor een Ferrero Rocher taart. Ja, je weet wel die heerlijke chocolade balletjes met hazelnootstukjes…
Een dansje van geluk deden we toen we dit lekkere recept tegenkwamen voor een Ferrero Rocher taart. Stap twee was dat we onwijs trek kregen in deze lekkere taart, dus besloten we om hem te maken. Ben jij klaar om dit lekkere recept zelf ook te maken? Dat snappen we! We leggen het je hieronder helemaal uit.
Wat heb je allemaal nodig?
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 25 gram cacaopoeder
- 200 ml zonnebloemolie
- 375 gram suiker
- 75 ml melk
- 250 gram boter
- 60 gram poedersuiker
- 3 el Nutella
- 150 gram pure chocolade
- Snufje zout
- 75 gram hazelnoten
- 1 bak Ferrero Rocher
Hoe maak je het?
- Zet de oven aan op 180 graden. Meng terwijl de oven warm wordt het meel, cacao poeder en een snufje zout in een kom.
- Mix in een andere kom de zonnebloemolie, melk en suiker door elkaar. Doe de eieren er ook bij en mix deze ingrediënten.
- Voeg deze twee kommen samen en mix het geheel goed. Vet de springvorm daarna goed in en gooi het beslag erin. Zet de taart vervolgens voor een uurtje in de oven.
- Als de taart in de oven staat heb je ondertussen mooi de tijd om de botercrème voor de taart te maken. Smelt de chocolade en mix de boter daar doorheen totdat het een crème is. Doe daar ook de poedersuiker en Nutella bij.
- Laat de taart goed afkoelen als je ‘m uit de oven haalt. Snij hem daarna horizontaal doormidden. Besmeer ‘laag 1’ met de crème en leg daarna het andere stuk taart er weer op. Smeer vervolgens ook de crème op de zijkanten en bovenkant van de taart.
- We zijn alweer aangekomen bij het laatste punt! Hak de hazelnoten in grove stukken en bestrooi de taart hier mee. De bovenkant van de taart kun je nog altijd met de Ferrero Rocher balletjes decoreren. Daar heb je er nooit genoeg van, toch?
Enjoy!
Beelden: Shutterstock
Liefs, Vera