13 februari 2015 14:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Nu bij HEMA: 3-daagse stedentrip naar een stad naar keuze
Hou jij van reizen en wil je graag een 3-daagse stedentrip plannen met je vriendinnen? …»
Het is bevestigd: Disney+ komt op 12 november naar Nederland…
Goed nieuws! Disney heeft officieel aangekondigd welke landen als eerste gebruik …»
Dit gigantische roze huis in Hudson is het ultieme uitje
Hou jij van roze en wil jij graag een reis maken naar Amerika? En ben je toevallig …»
Toblerone mousse: zo maak je het! 
Heb je binnenkort visite waarvoor je gaat koken? Dan hebben wij in ieder geval al …»
Volgende maand opent er een Instagram hotspot in Amsterdam!
Hier wil je heen! Een Instagramparadijs voor alle Instagrammers onder ons. Nog even …»
Wandel dit café binnen en je bent in een stripboek beland
Hoe gaaf is dit stipverhaal café. Alles in dit café is zo gemaakt …»
Rennen! Hunkemöller verkoopt nu heel voordelig lingerie  
Word het tijd om nieuwe slipjes in te slaan? Zijn je oude aan vervanging toe? Dan …»
Laptop nodig voor je studie? Albert Heijn verkoopt laptops v…
Voor je studie heb je niet alleen schriften, mappen en een rekenmachine nodig. Ook …»
Deze films en series komen in tweede helft van augustus op N…
Er is veel bewolkt weer voorspeld. Perfect weer dus voor een Netflix weekend! Guess …»
McDonald's verkoopt Sharebox met kipnuggets en kaassouffles!
Hou jij van McDonald's? Ben je er vaak te vinden, maar mis je snacks met kaas? …»
Stel je eigen Tony’s Chocolonely reep samen!
Hou jij van Tony’s Chocolonely? Dan hebben wij goed nieuws! Je kunt nu namelijk …»
Er bestaat nu een abonnement op Nike sneakers
Hoe vet! Met de Nike Adventure Club kunnen kids uit de VS vanaf nu een abonnement nemen …»
De 10 nieuwste IKEA items vind je hier
IKEA is onze favoriete winkel. Je komt na een bezoek aan deze winkel vaak met nieuwe …»
Het bestaat! Een AirBnb in de vorm van een hond
Hondenliefhebbers opgelet want jullie kunnen nu in een huis overnachten in …»
Hoe leuk zijn deze dikbuik cupcakes 
Hou jij van cupcakes bakken? Dan mag deze cupcake bakvorm niet ontbreken in jouw …»
Zwitsal komt met Zwitsal deodorant!
Voor degenen die de zachtgele verpakkingen van Zwitsal ook in hun badkamerkastje …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top