13 februari 2015 13:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Hoe tof is deze kerstbal: panter met mondkapje
Het duurt nog ongeveer twee maanden voordat het eindelijk weer kerst is, maar dat …»
H&M musthaves voor de herfst onder de €20
Elk seizoen weer heeft H&M de leukste mode voor je klaarstaan. Of je nu op zoek …»
Zo geef je je zelfvertrouwen in no time een oppepper
Hallo herfst, hallo herfstdip. Zit je op dit moment niet zo lekker in je vel omdat …»
DIY: Bijna jarig? Maak je eigen donut-wall
Waarom gebak als verjaardag traktatie? Een bord met soesjes of een slagroomtaart …»
Zo kom je elke maand weer aan de lekkerste parfums
Hou je ontzettend veel van parfum en stap je echt niet buiten de deur zonder dat …»
Wondermiddel appelazijn: Waar het allemaal wel niet goed voo…
Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van appelazijn, maar wist je ook dat het een …»
Let op de volgende dingen en kies voortaan gemakkelijk het g…
Net zoals bij iedereen van onze leeftijd is je telefoon een belangrijk onderdeel …»
Deze lippenbalsems kun je volgens onderzoek beter niet meer …
We gaan weer richting de herfst en wat zien we ieder jaar weer terugkomen tijdens …»
Waarom we stiekem nu al zin hebben in Kerstmis
Over 3.5 maand is het alweer tijd voor kerst. Dat klinkt nog lang, maar voor je …»
Zalando verkoopt vanaf nu ook tweedehands kleding
Wie kent webwinkel Zalando nou niet? Ze bieden allerlei mooie kleding, schoenen …»
Zo weet je wanneer jouw beautyblender aan vervanging toe is
Gebruik je ook altijd een beautyblender om je make-up goed op je gezicht aan te …»
Dit zijn de leukste modetrends van zomer 2020
De zomer gaat bijna weer van start. Nog niet veel items voor de zomer in je kast …»
Deze zonnebrillen van MANGO wil jij deze zomer zéker op jou…
Over een paar dagen is het weer zover: de zomer gaat weer van start. Yes! Eindelijk …»
KFC komt met lipstick die naar kip smaakt
Sta jij elk weekend weer in de rij bij KFC en eet je zo dat je het liefst de hele …»
Win: Oolaboo Bronzer set t.w.v. €79,95 voor een sun kissed…
Wil jij een gebruinde huid? Hou jij van een lekker kleurtje op je gezicht en …»
Wanneer je op dit tijdstip gaat sporten kun je gemakkelijk a…
Zitten jouw broeken de laatste tijd een beetje te strak of pas je ze helemaal niet …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top