13 februari 2015 14:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Cool: Rotterdam heeft een verlichte regenboogschaatsbaan
YAY! Eindelijk ligt er sneeuw in ons land. Ben jij dol op alles wat met de winter …»
Mmm… Tosti met BITTERBALLEN!
Ben jij altijd in voor lekkere en bijzondere tosti smaken? Misschien moet je dan …»
Wow! Door dit drankje krijg je kleinere borsten
Wie had gedacht dat het drankje dat jij elke ochtend met liefde naar binnen werkt, …»
Vrouwen met een babyface worden aantrekkelijker gevonden
Krijg jij regelmatig de vraag welke opleiding jij doet, terwijl jij al jaren bent …»
GAAN! Er bestaat een workshop om te leren hoe je een miljona…
Ben jij altijd liever lui dan moe en heb jij geen zin om fulltime te werken, maar …»
Waarom we keer op keer op foute mannen vallen
Mannen… We kunnen vaak niet met en niet zonder ze. En zo gaat het ook met …»
Dit zijn de mooiste plekjes met winterzon korter dan 6 uur v…
Heb jij nu voordat de winter is begonnen al een winterdip te pakken? Wij snappen …»
Dit moet je weten voordat je je voor het eerst laat waxen
Ben jij jouw scheermesje helemaal zat en wil je het een keer proberen om jouw haar …»
In deze gemeenten heb je de grootste kans om een rijke man a…
Heb jij altijd al willen kopen wat jouw hartje begeert, maar heb jij totaal geen …»
Ha! Wie pantoffels draagt op kantoor is productiever
Voel jij je in de winter ook altijd ‘mweh’ omdat je altijd koude voeten …»
Deze website verkoopt zonnebrillen voor jouw huisdier
Loop jij het liefst, of het nou zomer of winter is, ook elke dag met een zonnebril …»
Weinig geld? Zo kom je de rest van deze maand door!
Ben jij nu een week na sinterklaas eigenlijk alweer helemaal blut? En kijk jij allesbehalve …»

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top