13 februari 2015 13:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée

Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Deze goede boeken wil jij deze winter nog lezen
Heb je zin om op de bank te hangen met een goed boek, terwijl het buiten koud is …»
Herkenbare dingen als je verslaafd bent aan neusspray
Je herkent het wel. Je bent hartstikke verkouden en besluit om ‘even’ …»
Tips hoe je iemand het beste kunt afwijzen
Is iemand helemaal hotel de botel van jou en merk je dat werkelijk aan alles, maar …»
Deze retro koelkast van Lidl wil jij in jouw keuken hebben s…
Ben jij helemaal van de retro items en kun jij heel toevallig ook nog wel een toffe …»
Deze gadget is te geniaal als je een hond hebt
Heb jij een hond en ga je graag met jouw trouwe viervoeter naar het strand, bos …»
Te leuk: AliExpress verkoopt een paleisje voor je goudvis
Is een goudvis een huisdier? Tuurlijk! De goudvis is de bekendste vis die de …»
Dit kussen is te hilarisch voor alle single meiden onder ons…
Ben jij single en mis jij soms stiekem het andere geslacht naast je in bed? Waarom …»
Yes! De MAC Cosmetics adventskalender is dit jaar eindelijk …
Ieder jaar weer zijn we rond eind oktober al druk op zoek naar een adventskalender. …»
Deze matchende pyjama voor jou en je hond moet je hebben
Is jouw trouwe viervoeter ook je beste vriend? Dan hebben we hier iets heel erg …»
Op deze manier kom jij tijdens Kerstmis 2019 niets aan!
Nog een paar uur en het vreetfestijn genaamd Kerstmis gaat weer van start, het is …»
Twilighting is dé haarkleur trend van 2020 
Het is nu hartje winter, we kunnen er echt niet meer omheen. Lente, waar blijf je? …»
Perfect drankje voor op de zondag: Golden milk
Het is zondag, de perfecte dag om iets extra lekkers voor jezelf te maken. Dit geen …»
Top 10 beste winkelsteden van Europa
"Ik hou van mijn geld waar ik het kan zien, hangend in mijn kast", het …»
Shop alert: Primark lanceert gloednieuwe Friends collectie
Ben jij een die hard fan van de serie Friends? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. …»
Win: Oolaboo Bronzer set t.w.v. €79,95 voor een sun kissed…
Wil jij een gebruinde huid? Hou jij van een lekker kleurtje op je gezicht en …»
Shop vanaf vandaag de H&M Conscious Exclusive collectie 2019
H&M lanceert vandaag een nieuwe collectie. De 10e Conscious Exclusive-collectie …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl/privacy
top