13 februari 2015 13:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Win: Oolaboo Bronzer set t.w.v. €79,95 voor een sun kissed…
Wil jij een gebruinde huid? Hou jij van een lekker kleurtje op je gezicht en …»
Dit opblaasbare panterbad scoor je NU bij Kruidvat
Wat houden we toch van Patty Brard… Ze presenteert niet alleen als de beste, …»
Te lekker: Zwitsal introduceert Body Mist en Douche Mousse
Wie kent Zwitsal nu niet? De geur van deze producten doet ons allemaal denken aan …»
Zo wordt je zolder een trendy logeerkamer
Vaak een verloren ruimte in je woning, de zolder. Velen gebruiken het als rommelhok …»
Tof! Bij CIRCLE CLOSET kun je designerkleding huren
Heb je vaak feestjes en heb je geen zin om iedere keer weer een nieuwe outfit te …»
Nieuw onderzoek: elk broodje knakworst kost je 35 minuten va…
Eet je het liefst elke dag een broodje knakworst en gaan ze er zeker goed in wanneer …»
Toffe winterjassen voor jou en je partner
Of je nu wil of niet: het koude en regenachtige weer is alweer begonnen! Regen, …»
OMG! Deze vagina kerstballen zijn wel heel bijzonder
De kerstdagen komen er weer aan en ik ik kan je vertellen dat ik niet kan …»
Dit wil je: hangstoel voor je huisdieren
Tijdens het heerlijke weer van deze week wil je natuurlijk niets liever dan in de …»
Knoei je vaak? Dan ben je hartstikke intelligent! 
Kun je spaghetti niet eten zonder onder te zitten? Of wat dacht je van chocolade …»
Zo maak je verschillende messy buns
De slordige knot, ook wel de messy bun, is onmisbaar voor elke vrouw met langer …»
Tof: Maak je eigen hond of kat van LEGO!
Ben je ondertussen helemaal klaar met de lockdown en avondklok en heb je Netflix …»
Dus toch: Vroeg opstaan is slecht voor je! 
Ben je een echt avondmens en lig je iedere nacht niet voor 1 uur op bed? Dan kom …»
Wat? Je kunt écht een allergie hebben voor sporten!
‘Oké, op de eerste dag van de nieuwe maand begin ik echt met sporten …»
Magnum lanceert nieuwe limited edition strandcollectie
Ga je binnenkort op vakantie? Neem dan de Magnum limited edition strandcollectie …»
Warme chocolademelk met Malibu 
Als we de weersvoorspellingen moeten geloven gaat vanaf vanavond het herfstige weer …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top