13 februari 2015 13:00 door: Renée

Dit is het perfecte toetje voor Valentijnsdag, smullen maar!

Morgen is het dan zo ver, Valentijnsdag! De dag om met je geliefde door te brengen en daar hoort natuurlijk een heerlijk feestmaal bij. Het toetje is de afsluiter of het begin van een gezellige avond en dus duiken jullie samen de keuken in om iets lekkers te maken. Dat lekkers hebben wij gevonden, namelijk een kersen amandeltaart... Check deze yummie taart en ga meteen aan de slag. Succes gegarandeerd! 

Je zult even de tijd moeten nemen voor dit heerlijke toetje, maar dan heb je iets waar je echt van zult smullen. En hé, het is toch super gezellig om met je lover in te keuken te staan?! Wij vonden een heerlijk recept voor een kersen amandeltaart die er zeker voor zorgt dat jouw avond niet meer stuk kan. Ren nu het nog kan snel naar de winkel en sla de benodigdheden vast in zodat jullie morgen meteen aan de slag kunnen. Enjoy! 

Wat heb je nodig?

500 gram crème fraîche
100 ml slagroom
20 gram gezeefde poedersuiker, plus extra voor het bestrooien
Om te serveren: verse kersen

Kersen-vanille jam

300 gram kersen zonder pit
220 gram (1 kopje) basterdsuiker
Sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
1 vanillestokje, gespleten, zaden geschraapt

Amandel deeg

90 gram amandelen
250 gram zachte boter
110 gram (½ kopje) fijne suiker
300 gram (2 kopjes) bloem


Hmm, looks delicious right!? 

Let's do this! 

Stap 1. Voor de kersen-vanille jam combineer je de ingrediënten in een pan en roer het op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Breng het aan de kook en roer af en toe tot het mengsel dikker begint te worden (ongeveer 6 tot 8 minuten). Zet het vervolgens 1 tot 2 uur in de koelkast. 

Stap 2. Terwijl de jam in de koelkast staat begin je met het amandel deeg. Maal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels (ongeveer 1 minuut). Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel (2 tot 3 minuten). Voeg de bloem en amandelen toe en meng het tot een bol die je vervolgens in plastic wikkelt en een uur in de koelkast legt om te rusten. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot 3mm dikte en 20cm x 28cm rechthoekige vorm. Vouw de randjes omhoog als een tarte tatin en laat hem weer 30 minuten rusten op je werkblad. Om deze vorm te behouden leg je er een papiertje overheen en leg je er gewichtjes op. Bak hem daarna licht goudkleurig (10 tot 12 minuten), verwijder het papier en de gewichten en bak hem goudbruin en krokant (6 tot 8 minuten). 

Stap 4. Klop de crème fraîche, slagroom en poedersuiker in een kom tot je pieken kunt vormen (2 tot 3 minuten) en zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Stap 5. Smeer de jam als basis op de taartbodem, lepel de crème fraîche over het mengsel, maak het af met verse kersen en bestrooien hem met poedersuiker. Et voilà! 

Beeld en recept: Gourmettraveler.com

Liefs, Renée


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Pressday 3: Fall / Winter '14/'15 trends gespot
De zomer is nog niet eens begonnen of de fall/winter collecties van 2014/2015 …»
Weekend to do tip: BBQ bash op het strand en de Man Made foo…
Natuurlijk zal dit weekend in de WK sferen staan, maar we mogen niet onze vaders …»
Fashion accessoires: 9X portemonnees
Na vijf jaar onafscheidelijk te zijn geweest, nam ik afscheid van mijn in …»
het grachtenfestival in Amsterdam
Eindelijk gaat vanavond om 21.00 het Grachtenfestival in Amsterdam weer van …»
8x de mooiste bontkleedjes voor in je woning
We love fur! Bontjassen, bontsjaals, bontmutsen en tegenwoordig als kleedje …»
OOTD inspiratie: minimal weekend outfits van Won Hundred
Yay, it's Friday! Over een paar uurtjes begint het weekend weer en onze agenda …»
Cadeautips voor de kerstdagen deel 1: voor haar
It's almost Christmas! Geen idee wat je onder de kerstboom wilt hebben? Of …»
Must visit: Generation 2015 van MOAM, de snelste mode pop-up…
Ontwerpersgroep MOAM ken je waarschijnlijk wel van het rookworstenshirt wat in …»
Deze grap wordt werkelijkheid: disco boodschappen in een sup…
Wat begon als grap, met een briefje van een student in de Albert Heijn aan het …»
Valentijn cadeautip! Een NOOSA Amsterdam Valentijn chunk (en…
NOOSA Amsterdam verrast ons keer op keer met de mooiste nieuwe collecties en …»
Nooit meer een lege telefoonbatterij met deze tip
Afgelopen weekend toen ik samen met een vriendin genoot van een high tea, legde …»
De 5 leukste Nederlandse foodbloggers om te volgen
Als je je al afvroeg waar wij onze dosis food inspiratie voor thuis vandaan halen, …»
Zo zie je er in 1 minuut frisser en gezonder uit
Heb je een slechte nacht achter de rug of kan je gezicht sowieso wel een flinke …»
Dit is dus wat Kylie Jenner doet om grotere borsten te faken
Kylie Jenner verklapt eindelijk haar geheim over haar plots veel grotere …»
Met deze truc gaat de batterij van je iPhone vier uur langer…
iPhonebezitters it's your lucky day! Apple heeft zojuist een nieuwe functie …»
Daarom mag je nooit slapen met lenzen in
Als ik na een werkdag thuis kom trek ik als eerste mijn beha uit, gevolgd door …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top