Een boterham, crackers, yoghurt of een salade: er zijn genoeg mogelijkheden om lekker te lunchen. Variatie is heel belangrijk en het is verstandig om elke dag wat anders te eten. Die lunch wordt maar saai als je elke dag hetzelfde eet. Soms zie je heerlijke dingen voorbijkomen alleen weet je niet zo goed hoe je het kunt maken. Wij helpen je natuurlijk graag aan nieuwe inspiratie, zodat je straks een heerlijke lunch voor jezelf kunt maken!
Het woord lunch klinkt hier op de redactie als muziek in de oren. Er is altijd genoeg keus aan tafel en we genieten met volle teugen van dit moment van de dag. Als je toe bent aan iets nieuws is dit heerlijke frittata recept van Bev Cooks zeker wat voor jou. Lees gauw verder hoe je deze yummy frittata's maakt!
- 10 eieren
- 1 kop spinazie
- 1 prei
- 1 kop mozzarella
- 1/2 kop chorizo (optioneel)
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
- bakvorm voor muffins of een ovenschaal
Verwarm je oven voor op 190 graden. Doe alle eieren in een grote bak en voeg een snufje peper en zout toe. Klop de eieren tot het een geheel is geworden. Als je hiermee klaar bent snij je de prei in kleine stukjes en bak je deze in de pan. Voeg de chorizo toe en bak deze mee tot alles goed gaar is, het kan ook prima zonder als je niet zo'n vleesliefhebber bent. Pak een ovenschaal of een bakvorm voor muffins en giet het eimengsel hierin, dit is het begin van je heerlijke frittata's!
Strooi de prei vervolgens gelijkmatig over de cupcakevormpjes en doe hetzelfde met de chorizo. Als laatste snij je wat spinazie in stukjes en strooi je dit samen met de oregano ook over je fritatta's. Je kunt eventueel nog wat kaas toevoegen voor de finishing touch, in de oven ermee en na ongeveer 10 minuten kun je smullen van je heerlijke frittata's!
4X lekkere lunch hotspots in Amsterdam
Bron: Tablespoon
Liefs, Anne