Ben jij ook zo’n zoetekauw en ben jij ook totaal niet aan het diëten in januari? Hier nog eentje. Waarom streng op dieet als je ook gewoon gezond kunt eten mét af en toe een lekkere cheat. En als je cheat moet het wel goed zijn, toch? Dus waarom fix je niet zo’n lekkere Maltesertaart als deze. En natuurlijk kun je ‘m niet in je eentje op, dus nodig gelijk ook even al je besties uit. Kijk je mee naar dit heerlijke recept?
Wat heb je allemaal nodig?
- Een ronde bakvorm van ongeveer 20 cm
Voor de cake:
- 4 eieren
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram bakmeel
- 125 gram cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 snufje zout
- 100 ml melk
Voor de topping:
- 300 gram boter
- 275 gram poedersuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 70 ml slagroom
- 1 snufje zout
- 4 zakken Maltesers (YAY!)
- Witte chocolade
En hoe ga je dit allemaal fixen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en klop ondertussen het eiwit, samen met een snufje zout, stijf.
- Mix in een andere kom de eidooiers samen met 200 gram suiker. Voeg vervolgens boter toe en mix het geheel.
- Mix daarna het bakmeel, de cacaopoeder, kaneel en bakpoeder en voeg ook de melk en een snufje zout toe. Mix alles goed!
- Meng nu de eiwitten met een spatel door het chocolademengsel en zorg dat alles luchtig wordt geklopt.
- Giet daarna alles in de bakvorm en je bakt de taart in 60 minuten gaar.
- Mix voor de crème 300 gram boter met poedersuiker en cacaopoeder. Mix deze ingrediënten doet. Voeg daar ook nog de slagroom en een snufje zout toe. En dan? Klaar is je crème!
- En nu? Plamuren die taart! Zorg dat de crème overal even dik wordt verdeeld. Daarna kun je de hele taart met Maltesers bekleden. En neem er ondertussen ook gewoon 2… of 3. Je kunt er op het einde ook nog gesmolten witte chocolade overheen gooien, nog lekkerder!
Enjoy!
Liefs, Vera