Zin om vandaag weer eens wat lekkers te bakken? Waarom maak je dan niet zomer proof citroen taartjes? Met deze taartjes haal je in één klap de zomer in huis. Deze taartjes zijn zoet, maar met een heerlijke zure en frisse bite. De perfecte combinatie dus. Ben je benieuwd naar dit recept? We leggen het hieronder stap voor stap aan je uit!
WAT HEB JE NODIG?
Voor de bodem:
- 240 gram boter
- 260 gram bloem
- 100 gram suiker
Voor de custard:
- 300 gram suiker
- 4 eieren
- 32 gram bloem
- sap van 2 citroenen
- rasp van 2 citroenen
HOE MAAK JE HET?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de boter, suiker en bloem. Druk dit deeg stevig in de vorm.
- Bak de bodem voor 25 minuten op 175 graden af tot de bodem een klein beetje bruin wordt.
- Mix ondertussen de suiker, bloem, eieren, citroensap én citroenrasp voor de custard. Laat de mix vervolgens even een kwartiertje rusten.
- Giet de mix over de bodem en bak alles nog eens 20 minuten af op 175 graden. Let op: de custard moet stijf worden!
- Laat het daarna afkoelen en snij het in vierkantjes. En daarna? Heerlijk smikkelen!
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF