Morgen gaan we allemaal weer Sinterklaas vieren. Misschien dit jaar niet zo groot als afgelopen jaren, maar vieren gaan we het! Heb je zin om wat lekkers te maken om op pakjesavond te gaan eten? Dan hebben wij hier een lekker recept voor je speciaal voor Sinterklaas: een cheesecake met bodem van kruidnoten. Check hieronder snel het lekkere recept!
Wat heb je nodig voor deze taart?
x 300 gram kruidnoten
x 200 gram suiker
x 150 gram boter
x 1 sinaasappel
x 900 gram roomkaas
x 75 ml room
x 3 eieren
x 1 vanillestokje
x 3 el maïzena
Hoe maak je deze verrukkelijke taart?
- Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
- Daarna ga je aan de slag met de kruidnoten. Wanneer je een keukenmachine hebt kun je ze hierin malen. Anders kan dat ook gemakkelijk met kruidnoten in een theedoek en er een aantal keer op slaan.
Smelt ondertussen de boter en meng dit door de kruidnotencrush heen. - Schep vervolgens dit mengsel in een met boter ingevette springvorm en druk het goed aan. Bak dit vervolgens in 10 minuten af.
- Daarna begin je met het raspen van de sinaasappel. Ook kun je het merg uit het vanillestokje schrapen.
- Mix daarna de suiker met de maïzena en doe daar ook de roomkaas bij. Klop het tot het een romig mengsel wordt. Voeg daarna de eieren toe en blijf het kloppen.
- Schenk vervolgens de room bij het mengsel en voeg de geraspte schil van de sinaasappels en de merg van het vanillestokje toe en klop alles nog goed door.
- Wanneer je merkt dat alles goed is gemengd kun je dit mengsel op de taartbodem doen. Bak het in 45 minuten af in de oven. Laat de taart daarna goed afkoelen en zet het in de koelkast.
- Zet daarna een lekkere bak koffie of warme chocolademelk en daarna? Genieten maar!
Have fun!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Vera