Home / Lifestyle / Food /
Big Mac recept: het geheim zit hem in de saus

Big Mac recept: het geheim zit hem in de saus

Mariska - 25-01-2015
Big Mac recept: het geheim zit hem in de saus

Laat je niet langer meer betrappen bij McDonald's in de wachtrij om je favoriete burger te scoren, maar maak deze sneaky in je eigen keuken dankzij dit Big Mac recept. Het is ook nog eens een heel simpel gerecht, dus het staat in een handomdraai op tafel. Uitermate geschikt voor een ultieme lazy Sunday.

Is de Big Mac ook jouw favoriete burger en haal je deze het liefst iedere week bij de Mac? Vanaf nu hoeft dat niet meer, want wij hebben het recept gevonden, inclusief de ingrediënten voor de geheime saus. Nodig je vriendinnen uit en zet deze McDonald's hamburgers op tafel. Nomnomnom..

Ingrediënten saus (voor 1 burger)

  • 113 gr halvanaise
  • 2 tl fijngesneden augurken
  • 2 tl ketchup
  • 2 tl suiker
  • 2 tl mosterd
  • 1 el + 1 tl fijngesneden ui

Ingrediënten burger (voor 1 burger)

  • 90 gr mager rundergehakt
  • 2 snufjes zout
  • Hamburgerbroodje met sesam + een extra onderkant
  • 1 plakje cheddar kaas
  • 1 tl fijngesneden ui
  • Een handje fijngesneden ijsbergsla
  • 2 plakjes augurk

How to

Voor de saus meng je in een kleine kom de mayo, fijngesneden augurken, ketchup, suiker en mosterd. Dek het bakje af en zet hem in de koelkast. Verdeel het vlees in tweeën en leg deze op een stuk bakpapier. Maak er burgers van en bestrooi ze met zout. Leg ze nu onbedekt (op het badkpapier) in de vriezer voor vijf minuten. Bak vervolgens de burgers, ongeveer 2 minuten per kant.

Pak de hamburgerbroodjes en leg deze met het snijvlak in de pan en roast deze ongeveer een minuut. Leg daarna een plakje cheddar op het onderste deel van het broodje en plaats het broodje op een bord. Voeg vervolgens een eetlepel van de saus op de kaas en smeer dit uit, leg de burger erop en voeg een beetje ui toe.

Pak daarna de tweede onderkant van een broodje en leg deze op de burger. Doe hier vervolgens de Big Mac saus op, gevolgd door de sla met daarbovenop weer een burger. Daarbovenop doe je nog een paar uitjes en de plakjes augurk. Leg nu het kapje van de burger bovenop je creatie en je Bic Mac is ready to eat!

Bron: The Daily Meal

Liefs, Mariska

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Fashion / Trends
placeholder image
Bij Zeeman scoor je nu de perfecte tussenjas voor...
23-04-2025 | Sabine | 105 views | 1 like
DIY / Fashion
placeholder image
Zelf kleding leren naaien? Dit zijn de meest gemaa...
22-04-2025 | Vera | 78 views | 2 likes
Fashion / Trends
placeholder image
Zo dragen we de skinny jeans in de lente van 2025
21-04-2025 | Sabine | 196 views | 0 likes
Nieuwste webshops