De temperaturen lopen vanmiddag in sommige delen van ons land op tot wel 30 graden. Smeer je daarom goed in en blijf niet al te lang in de zon liggen. Zorg voor verkoeling; drink de hele dag genoeg water of eet lekker veel ijsjes. Bij deze tropische temperaturen genieten wij het liefst van Ben & Jerry’s ijs, daarom laat Fashionlab vandaag zien hoe je heel eenvoudig Ben & Jerry’s vegan ijslolly’s maakt. Kijk je mee?
Zin in een zelfgemaakt ijsje? Fashionlab heeft een makkelijk recept voor je gevonden. Roep je vriendinnen en maak samen deze heerlijke vegan ijslolly's. Bekijk het recept hieronder.
Vul 6 ijslolly vormen met de zachte Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy. Gebruik een spatel of lepel om het ijs goed aan te drukken in de vormen en plaats de deksels erop. Zorg ervoor dat ze nu 2 tot 4 uur in de vriezer liggen.
Zodra de lolly’s bevroren zijn begin je aan het chocolade glazuur. Hiervoor doe je de kokosolie en de chocolade chips in een pannetje, verwarm de chocolade steeds met tussenpauzen van 20 seconden totdat het een gladde gesmolten massa is. Je kunt de chocolade chips ook met een magnetron smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt.
Yes! Nu is het tijd voor de topping van de ijslolly’s. Tip: Zet je topping ingrediënten klaar zodat je ze meteen kunt gebruiken nadat je de chocolade over de lolly’s hebt besprenkeld.
Als alles klaar staat en de chocolade niet meer te warm is, maar wel nog een gladde substantie heeft, haal je de ijslolly’s uit de vorm en leg je ze op een stukje bakpapier. Een voor een besprenkel je de ijslolly’s met de gesmolten chocolade en leef je je uit met de toppings.
Als alle ijslolly’s versierd zijn, laat je ze in de vriezer nog even 30-60 minuten uitharden. Et voilá. De Ben & Jerry’s ijslolly’s zijn klaar. Enjoy!
Bron: Ben & Jerry's, beeld: Ben & Jerry’s, Giphy
Liefs, Bianca