Home / Lifestyle / Food /
Afvallen met wijn? Dat kan met deze twee wijnsoorten

Afvallen met wijn? Dat kan met deze twee wijnsoorten

Vera - 05-07-2024
Afvallen met wijn? Dat kan met deze twee wijnsoorten

Ben je op dieet omdat je een paar kilo's kwijt wil raken, maar heb je af en toe gewoon zo’n trek in een lekker glas wijn? Wist je dat dat gewoon kan? Niet alle wijn is namelijk slecht voor tijdens het afvallen. Hieronder vertellen we je over de meest gezonde wijnkeuzes tijdens het afvallen. Kijk je mee?Afvallen met wijn

Wanneer je aan het afvallen bent dan wil je het natuurlijk zo goed als mogelijk volhouden, want je bent niet voor niets zo goed bezig! Alcohol is normaal gesproken een no go wanneer je aan het afvallen bent, maar wanneer er echt iets te vieren valt en je voor een glas wijn gaat dan kun je het beste voor deze twee wijnsoorten gaan! 

Afvallen met wijn: drink deze soorten

Wie zegt dat je alleen maar streng moet zijn tijdens het afvallen? Je kunt namelijk gerust een van deze twee wijnsoorten drinken. 

1. DROGE RODE WIJN

In droge rode wijnen als pinot noir en cabernet sauvignon zitten veel anti-oxidanten. Ook zitten ze bomvol met het stofje resveratrol, wat onder andere ontstekingen in het lichaam tegengaat. Daarnaast zorgen de anti-oxidanten er weer voor dat je een lagere kans hebt op hart- en vaatziekten. Dus als je voor een wijntje gaat, dan is een droge rode wijn een goede optie! 

2. WITTE WIJN MET WEINIG SUIKERS

Wanneer je aan het afvallen bent of goed op de lijn let dan is het slim om voor een wijn te gaan waaraan weinig suiker is toegevoegd. Goede wijnen om te kiezen zijn dan sauvignon blanc en pinot grigio. Echt iets te vieren? Dan kun je ook gaan voor een champagne. Hierin zit ook weinig suiker in, dus kun je met een gerust hart een glaasje van nemen. 

Proost!Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 118 views | 0 likes
Lifestyle / Food
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
7x Budget zomeractiviteiten voor een onvergetelijk...
18-07-2024 | Vera | 66 views | 0 likes