
Snel een paar porties sushi op tafel zetten? Eggs benedict maken voor 12 personen in nog geen kwartiertje? Gezouten karamel maken van gecondenseerde melk? Jij doet het in een handomdraai met deze handige food hacks van Allerhande.
Als het gaat om food hacks dan staat Allerhande (het gratis food magazine van Albert Heijn) met stip op nummer een. De handigste trucjes op het gebied van eten komen voorbij op de social media kanalen van Allerhande, zoek maar eens op #allerhandigst. Van bietjes snijden zonder rode handen te krijgen tot hoe je kruiden het beste kunt bewaren tot in één handeling een heel bord cherrytomaatjes doormidden snijden.
Wij hebben natuurlijk een paar favoriete hacks gevonden die we graag met je delen.
Gezouten karamel maken
Zet een blikje gecondenseerde melk net onder water en kook dit drie uur op een laag vuurtje. Laat het blik vervolgens een half uur afkoelen, maak het open en voeg zeezout naar smaak toe. Even roeren en je hebt overheerlijke gezouten karamel voor over een taartje, bij je toetje of gewoon zo 'uit het vuistje'.
Snelle sushi
Kook sushirijst, snijd vis en andere lekkere sushi-ingrediënten in blokjes en pak er een ijsblokjeshouder en vershoudfolie bij. Vul de ijsblokjeshouder met vershoudfolie, leg de ingrediënten op de bodem van de houder, verdeel de sushirijst erover en keer 'm om. Tadaa, klaar is je snelle sushi!
Eggs benedict voor 12 personen in nog geen kwartier
Vul elk 'gat' van een muffinbakblik met een klein beetje water en een ei. Zet het muffinblik voor twaalf minuten in de oven en je hebt overheerlijke eggs benedict.
Bron: Instagram @allerhande #allerhandigst
Beginbeeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF