Drink jij chocolademelk altijd uit een pak? Niet meer doen! Niets is lekkerder dan een zelfgemaakte kop warme chocolademelk. Wij zetten 10 belangrijke tips bij het maken van de perfecte kop chocolademelk op een rijtje.
Gebruik altijd echte chocolade in plaats van cacao. Het is misschien wat meer werk, maar dan heb je ook wel wat.
Gebruik altijd pure chocolade. Donkere chocolade bevat meer cacao en minder suiker waardoor je chocolademelk veel meer smaak krijgt. Is het uiteindelijk te bitter? Dan kan je altijd nog extra suiker toevoegen.
Gebruik ruim 50 gram chocolade per kop. Zo krijg je de perfecte kop chocolademelk.
Ook al drink jij normaal halfvolle melk. Neem voor het maken van chocolademelk altijd volle melk in plaats van halfvolle of magere. De smaak is veel beter!
Wil je het iets zoeter? Gebruik dan bruine suiker, honing of ahornsiroop in plaats van kristalsuiker en pas op met de hoeveelheid. Het wordt al snel te zoet.
Verwarm eerst de melk (en de suiker) en voeg daarna pas de chocolade toe. Zo voorkom je dat de chocolade verbrandt.
Voeg voor een extra “zacht” effect een eetlepel maïzena toe. Verwarm 2/3 van de melk en meng de maïzena met het resterende deel koude melk. Voeg de koude melk toe nadat je er de chocolade bij hebt gedaan. Goed roeren!
Voeg áltijd een snufje (zee)zout toe. Het geeft een extra kick, en het zout proef je waarschijnlijk niet eens. Het klinkt misschien gek, maar geloof ons: gewoon doen!
Uitgekeken op de ‘standaard’ choco? Voeg een snufje van je favoriete kruiden toe als nootmuskaat, kaneel, gemalen kruidnagel en chili poeder. Of voeg een beetje espresso poeder toe als je slaperig bent…
Maak je perfecte chocolademelk af met heerlijke marshmallows of… een flinke toef slagroom!
Beeld: Shutterstock
Liefs, Bianca