Home / Fashion / Tips&trucs /
Wat draag je tijdens een bruiloft als vrouwelijke gast?

Wat draag je tijdens een bruiloft als vrouwelijke gast?

Vera - 25-07-2023
Wat draag je tijdens een bruiloft als vrouwelijke gast?

Ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Houd er rekening mee dat er vaak specifieke kledingwensen zijn, ook voor jou als gast. Trek je mooiste outfit aan: het mag allemaal chic en feestelijk zijn. Dít zijn handige tips!

Opvallend, maar niet té

Stijlvol gekleed naar een bruiloft? Ja, heel graag! Je mag zeker iets fraais aantrekken – dat wordt zelfs gewaardeerd. Kies een bijzondere outfit. Maar onthoud: wees niet té opvallend. De bruid speelt immers de hoofdrol deze dag. Welke kledingstukken je kunt dragen als gast? Een mooie jurk is een gebruikelijke keuze, het liefst in een wat langer en chiquer design. Of denk aan een stoere look, met een broekpak. Een jumpsuit staat tevens beeldig en voegt ware klasse aan je styling toe. In linnen of van satijn oogt zo’n item extra chic. En comfortabel is het ook nog eens, zo’n compleet pak. Of ga juist voor een rok, met daarin een sierlijke blouse of een elegant T-shirt dames. Er is eigenlijk een heleboel mogelijk. Draag ook vooral waar jij je prettig in voelt, maar houd dus wel dat feestelijke karakter aan.

Dresscode

Je kunt trouwens niet altijd helemaal aantrekken waar je je maar prettig in voelt: er is mogelijk een dresscode! Doorgaans staan hier specifieke kleuren op vermeld, of juist een thema dat past bij de bruiloft. Neem een dresscode zeker serieus, want dit is de wens van het bruidspaar. Het zorgt ervoor dat iedereen goed op elkaar aansluit qua looks – wat na afloop natuurlijk weer de mooiste plaatjes oplevert. De meeste bruidsparen vermelden de dresscode op de uitnodiging: grote kans dat je ‘m hier kunt vinden, als er een is.

Makkelijke, nette schoenen

Niet alleen de kleding telt mee, maar ook de schoenen. Ook hier geldt weer: ga voor iets nets. Maar (torenhoge) hakken zitten niet altijd even lekker – laten we eerlijk zijn. Trek deze schoenen dan ook alleen aan als je zeker weet dat je er de hele dag op kunt staan en lopen. Of draag ze slechts een dagdeel: zodra de dansvloer is geopend, kies je voor makkelijkere schoenen. Maar makkelijke schoenen kun je ook prima de hele dag aan doen. Denk aan een schoen met lage hak, sandaal, loafer of ballerina. Soms is zelfs een sneaker gepast, als de schoen er maar schoon en sierlijk uitziet. En dat loopt toch wel veel lekkerder dan een ingewikkelde hoge schoen!

Draag nooit wit

Nog een regel: draag als gast nooit wit naar een bruiloft. Grote kans namelijk dat de outfit van de bruid wit is, wat betekent dat deze kleur voor haar ‘gereserveerd’ is. Er mag wel een vleugje wit terugkomen in je outfit – denk aan een jurk met blauw als basiskleur en wat witte details. Maar richt je verder op een andere kleur. Hetzelfde geldt trouwens voor zwart, aangezien dit niet zo’n feestelijke kleur is. Kies liever voor bijvoorbeeld groen, blauw, paars, roze, oranje of geel: er zijn een heleboel opties.

Elegante make-up

Denk ook aan wat sierlijke make-up bij je look. Hier kun je eigenlijk alle kanten mee op: het is maar net wat er bij je stijl past. Een opvallende oog look kan bijvoorbeeld best! Ga hier lekker mee aan de slag. Of draag juist een elegante kleur lipstick, om nog maar iets te noemen. Een laatste tip: match de kleur van je nagels met een ander onderdeel in je outfit. Denk aan schoenen en nagellak in dezelfde kleur, of oogschaduw en nagellak. Zo heb je er duidelijk over nagedacht – en dat wordt gezien!

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Trends / Interieur
placeholder image
Welk materiaal dekbedovertrek is geschikt voor de...
10-07-2024 | Vera | 62 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Ontdek je nieuwe favoriete zomerdrankje: Mango moj...
14-07-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Wist je dat je rimpels krijgt door het gebruik van...
11-07-2024 | Vera | 43 views | 0 likes