Home / Fashion / Nieuws /
Whoa, dit is dus de oorsprong van het woord sneakers...

Whoa, dit is dus de oorsprong van het woord sneakers...

Jenny - 21-05-2016
Whoa, dit is dus de oorsprong van het woord sneakers...

Draag jij regelmatig sneakers, maar heb jij eigenlijk geen idee waar die naam nou eigenlijk vandaan komt? Dan is het snel tijd om hierachter te komen, want je wilt natuurlijk wel weten wat de verrassende betekenis is van de schoenen die jij dag in dag uit draagt. De betekenis van het woord stamt al van een aardig tijdje terug, namelijk het eind van de 19e eeuw, en dat maakt het des te interessanter!

Sneakers zijn de to go to schoenen: ze zitten supercomfortabel, zijn altijd on trend en kunnen gecombineerd worden met heel veel verschillende outfits. Maar heb jij er ooit over nagedacht waarom sneakers nou de naam sneakers hebben gekregen? De betekenis van het woord sneakers is best wel grappig en heel logisch eigenlijk! Wie had ooit gedacht dat het dragen van sneakers aan het eind van 1800 een connectie heeft gehad met wel heel stiekem gedrag? Als je over je de oorsprong van het woord sneakers leest, zul je het ook nooit meer vergeten. 

Dus... wat is de betekenis?

Ik gaf het net al een beetje weg... Het woord sneakers heeft namelijk te maken met het Engelse begrip sneaking around. De Nederlandse vertaling van dit woord is rondsluipen. Waar je bij high heels een geluid hoort als je loopt, hebben sneakers dat niet. Ze zijn zo ontworpen dat je jezelf kunt verplaatsen zonder dat iemand je hoort aankomen. Deze schoenen werden dus aan het eind van 1800 sneakers genoemd, omdat je er heel gemakkelijk mensen mee kon besluipen.

De zachte zool van de schoenen is veelal gemaakt van rubber en dit zorgt ervoor dat je amper geluid hoort zodra je op de schoenen loopt, rent of huppelt. De mensen die dit soort schoenen droegen werden vroeger dus geassocieerd met 'sneakers'  mensen die heel stiekem rondsluipen. Dit was niet per se positief dus! 

 0
Sneakers all around!

Beeld: Weheartit
Bron: WhoWhatWear
GIF: Tumblr

Liefs, Jenny

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food