Home / Fashion / Nieuws /
Viktor & Rolf uitgeroepen tot Domme Bontjes 2013

Viktor & Rolf uitgeroepen tot Domme Bontjes 2013

Andrea - 06-01-2014
Viktor & Rolf uitgeroepen tot Domme Bontjes 2013

De twee mogen dan echte grootheden zijn op fashion gebied, niet iedereen is gecharmeerd van de creaties van Viktor & Rolf.

Na Koningin Maxima, Sylvie Meis en Yolanthe Sneijder-Cabau is het dit jaar de beurt aan Viktor & Rolf. Het ontwerpersduo is uitgeroepen tot de Domme Bontjes van 2013. Door gebruik van vossen-, nertsen- en wasbeerhondenbont is 40% van de stemmen naar de ontwerpers gegaan. De verkiezing is een iniatief van de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren die ernaar streeft mensen bewust te maken van het dierenleed dat bont met zich meedraagt.

"Door massaal te stemmen op juist de ontwerpers laat Nederland zien dat zij aan de basis staan van het koopgedrag. We hebben alle bontproductie verboden in Nederland, dan is het doodzonde dat designers toch verder gaan met het laten produceren van dierenleed", geeft directeur Nicole van Gemert van Bont voor Dieren aan.

check je merk

Wil je meer weten over dieronvriendelijke winkels en merken? De website Bontkragen heeft een ‘Te Bont’ lijst gepubliceerd waar je ziet welke bedrijven het nog te bont maken. Bekijk dan ook de Bontvrijlijst. Alle merken en shops op deze lijst hebben verklaard geen bont te gebruiken en dus ook tegen de verkoop hiervan te zijn.  Vanaf 1 november 2013 heeft een van onze favoriete webwinkels Nelly.com tevens een statement gemaakt. De webshop verkoopt geen mode meer waar dieren voor geleden hebben.

Beeld: bontvoordieren.nl

Liefs, Andrea

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 35 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 136 views | 0 likes
Lifestyle / Food