Home / Fashion / Nieuws /
Primark onder vuur vanwege schokkende labeltekst

Primark onder vuur vanwege schokkende labeltekst

Laurien - 24-06-2014
Primark onder vuur vanwege schokkende labeltekst

Budgetketen Primark ligt onder vuur vanwege een in een jurk aangetroffen label waarop een schokkende tekst te lezen was.

De Britse Rebecca Gallagher kocht haar gebloemde jurk in een Primark vestiging in Swansea. Toen ze haar jurk wilde wassen en op het waslabel keek voor instructies, zag ze opeens de volgende schokkende tekst: 'Gedwongen uitputtende uren te werken'.

De vrouw die erg geschrokken was van deze tekst, probeerde vervolgens contact op te nemen met Primark, maar een antwoord bleef uit. Rebecca Gallagher was zeer aangeslagen door deze vreemde tekst: "Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik nooit veel heb nagedacht over hoe kleding wordt gemaakt. Maar dit heeft me echt aan het denken gezet over goedkope kleding. Ik vind het een afschuwelijk idee dat mijn zomerkleren misschien zijn gemaakt door een uitgeput iemand die uren in zo'n vreselijke textielfabriek moet werken."

Reactie Primark

Primark laat aan de media weten zoiets niet eerder te hebben meegemaakt. De keten wil de jurk graag in handen krijgen, zodat onderzocht kan worden hoe het label erin terecht kwam en of er stappen ondernomen moeten worden. Het is mogelijk dat iemand het label in de jurk heeft genaaid, bij wijze van protest. Ook houdt Primark er rekening mee dat een werknemer in de textielfabriek het label heeft gemaakt.

Bron: Vogue

Liefs, Laurien

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Beauty / Health
placeholder image
5 x leuke sporten om in de zomer te doen
26-07-2024 | Vera | 33 views | 0 likes
Lifestyle / Trends
placeholder image
Budget topper: minimalistische serviesset van Acti...
24-07-2024 | Vera | 133 views | 0 likes
Lifestyle / Food