Home / Fashion / Nieuws /
5x Modetrends op het gebied van duurzame kleding

5x Modetrends op het gebied van duurzame kleding

Vera - 10-07-2023
5x Modetrends op het gebied van duurzame kleding

In de afgelopen jaren is de vraag naar duurzame kleding enorm toegenomen. Mensen worden zich steeds meer bewust van de impact van de mode-industrie op het milieu en zoeken naar alternatieven die niet alleen stijlvol, maar ook milieubewust zijn. Op dit moment zijn er diverse modetrends op het gebied van duurzame kleding. Benieuwd geworden naar deze modetrends? Je checkt ze hieronder! 

Biologisch katoen

Een van de opkomende modetrends is het gebruik van biologisch katoen. In tegenstelling tot normaal katoen wordt biologisch katoen geteeld zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Dit zorgt ervoor dat de grond en het water niet worden vervuild, en het minimaliseert de schade aan de biodiversiteit. Biologisch katoen wordt steeds populairder en veel merken bieden inmiddels al kledingstukken aan die zijn gemaakt van dit duurzame materiaal. Op zoek naar kleding van biologisch katoen? Ga dan snel naar Basicly

Gerecyclede materialen

Een andere trend is de opkomst van gerecyclede materialen. Steeds meer merken gebruiken gerecyclede stoffen, zoals gerecycled polyester en nylon, om kleding te maken. Deze materialen worden vaak gemaakt van plastic flessen of ander restmateriaal. Door gerecyclede materialen te gebruiken, wordt de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderd en wordt afval omgezet in iets waardevols, zoals trendy kleding dat minder belastend en slecht is voor het milieu 

Slow fashion

De fashion trend slow fashion is ook steeds populairder aan het worden. In plaats van het volgen van snelle modetrends die leiden tot een overvloed aan kleding die snel weer weggegooid gaat worden, kiezen steeds meer mensen voor tijdloze en kwalitatief goede kledingstukken. Slow fashion bevordert een duurzame en bewuste keuze van kleding, waarbij de focus ligt op het creëren van een capsulegarderobe met tijdloze stukken die lang meegaan. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid kledingafval, maar zal er ook voor zorgen dat je een meer persoonlijke kledingstijl krijgt.

Fair trade

Nog een trend qua duurzame kleding is fair trade kleding. Hierbij worden eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden voor arbeiders die betrokken zijn bij het productieproces gegarandeerd. Door te kiezen voor fair trade kleding ondersteunen de kopers ethische praktijken in de mode-industrie en dragen ze bij aan het verbeteren van de levens van degenen die betrokken zijn bij de productie.

Vintage kleding

Natuurlijk kunnen we vintage kleding ook niet overslaan. Deze trend is steeds groter en groter aan het worden. Het kopen van vintage kleding is niet alleen duurzaam, maar hierbij zal je ook unieke kleding vinden die je niet in normale winkels zal vinden. Door vintage kleding kun je jouw persoonlijke stijl vinden en heeft tegelijkertijd een goede impact op het milieu. 

Beeld: Shutterstock

 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Trends / Interieur
placeholder image
Welk materiaal dekbedovertrek is geschikt voor de...
10-07-2024 | Vera | 62 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Ontdek je nieuwe favoriete zomerdrankje: Mango moj...
14-07-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Wist je dat je rimpels krijgt door het gebruik van...
11-07-2024 | Vera | 43 views | 0 likes