Home / Fashion / Nieuws /
Je moet een Beautyblender veel eerder vervangen dan je denkt

Je moet een Beautyblender veel eerder vervangen dan je denkt

Vera - 27-09-2022
Je moet een Beautyblender veel eerder vervangen dan je denkt

Gebruik je ook altijd een beautyblender om je make-up goed op je gezicht aan te brengen? Door deze beautyblender is het nog nooit zo gemakkelijk geweest. Maar hoe lang kan je precies met zo'n sponsje doen? Het antwoord blijkt veel korter te zijn dan je denkt. 

Sinds de komst van de beautyblender is onze make-uproutine voorgoed veranderd. Eigenlijk kunnen we ons niet eens meer voorstellen hoe het is om ons gezicht op te maken zónder het handige sponsje. Maar net als make-upkwasten is ook de beautyblender erg bacteriegevoelig. Brrr... Je moet 'm natuurlijk regelmatig schoonmaken en ook geregeld vervangen. Maar wanneer precies?

Make-up tools reinigen

Dat je je make-up tools regelmatig moet reinigen is inmiddels wel bekend. Helaas is het zo'n klusje dat vaak (te) lang uitgesteld wordt. Bij het gebruiken van een beautyblender is het zeker verstandig om 'm na elk gebruik meteen uit te wassen. Maar wist je dat je make-uptools reinigen op een gegeven moment niet meer voldoende is? Zo is het bij het gebruiken van een beautyblender gebruikelijk om hem een keer in de zoveel tijd te vervangen voor een nieuwe. 

BEAUTYBLENDER VERVANGEN

Wanneer is de tijd dan rijp om een nieuwe make-upspons aan te schaffen? Het is aan te raden om je beautyblender direct te vervangen als je een infectie, virus of heftige pukkels en/of huiduitslag hebt gehad. Ook als de spons hard aanvoelt is dit geen goed teken. Dit kan duiden op het feit dat de spons oude make-upresten vasthoudt. Ook dan moet je het sponsje direct vervangen. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan is verstandig om je beautyblender sowieso om de 3 maanden te vervangen voor een nieuwe. Hiermee voorkom je onhygiënische ongemakkelijkheden en zeg nou zelf: van een nieuwe schone make-uptool worden we toch allemaal blij?

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / DIY
placeholder image
DIY: Zo maak je jouw eigen kaarsen
17-05-2024 | Vera | 23 views | 0 likes
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Tips om goedkope vliegtickets voor de zomervakanti...
15-05-2024 | Vera | 106 views | 2 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Weekendtip: serie Super Rich in Korea
10-05-2024 | Vera | 131 views | 7 likes