Home / Fashion / Musthaves /
Snelcursus vintage horloges

Snelcursus vintage horloges

Vera - 21-08-2023
Snelcursus vintage horloges

Iedereen kent het verhaal wel dat er ergens in het juwelenkistje van oma, of in de sokken la van opa een oud horloge tevoorschijn kwam. Soms kunnen deze horloges behoorlijk wat geld waard zijn! Wij houden van vintage, dus ook van horloges! Zowel voor mannen als vrouwen is er een aanzienlijk aanbod van vintage horloges. Dat is nou precies waar wij jullie lezers even over bij willen praten door middel van een soort snelcursus. We willen je laten weten wat vintage horloges zijn, en welke horloges er veelal voor komen.

Wat zijn vintage horloges?

Vintage horloges zijn in de basis niets meer of minder dan horloges die meer dan 30 jaar oud zijn, neem op dit moment dus als grens 1990 of ouder. Vintage horloges worden gewaardeerd om hun tijdloze stijl, maar ook vakmanschap en geschiedenis. Deze horloges gaan vaak al tientallen jaren mee, en vervullen nog steeds hun functie. Ze vertellen je tot op de secondes nauwkeurig de tijd, maar zijn natuurlijk ook een mooi fashion item. Het mooie aan vintage horloges als fashion item is dat ze vaak ook een betekenis of stukje geschiedenis met zich mee dragen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld van een oud familielid zijn, of is het bijvoorbeeld het eerste horloge wat ooit op de maan is gekomen, zoals de Omega Speedmaster. Het aankopen van een vintage horloge is ook goed voor de circulaire economie, omdat er voor dit horloge geen nieuw horloge en verpakkingsmateriaal etc. hoeft worden geproduceerd!

Welke vintage horloges zijn er? 

Er zijn veel verschillende merken vintage horloges, maar de twee meest populaire zijn Rolex en Omega. Rolex is een Zwitsers horlogemerk dat in 1905 werd opgericht. Rolex is bekend om zijn robuuste en nauwkeurige horloges, en het merk heeft een aantal iconische modellen, zoals de Submariner en de Daytona. Daarnaast zijn er ook vintage horloges van Rolex in instapklasse te vinden als de Datejust of Oyster Perpetual. 

Omega is een ander Zwitsers horlogemerk dat in 1848 werd opgericht. Omega is bekend om zijn innovatieve horloges, en het merk heeft een aantal belangrijke horloges geproduceerd, zoals het Speedmaster-horloge dat werd gedragen door astronauten tijdens de eerste bemande ruimtevluchten.

Een van de meest populaire vintage Omega-horloges is de Omega Seamaster. De Seamaster werd voor het eerst geïntroduceerd in 1948 en is ontworpen als een sporthorloge. De Seamaster is uitgerust met een automatische opwindmechanisme en is een veelzijdig horloge dat zowel bij formele als casual gelegenheden kan worden gedragen.

Wat moet je weten?

Als je geïnteresseerd bent in vintage horloges, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste moet je je onderzoek doen. Er zijn veel verschillende merken en modellen vintage horloges, en het is belangrijk om een ​​horloge te kiezen dat je leuk vindt en dat zijn waarde zal behouden. Ten tweede moet je een horloge kopen bij een betrouwbare dealer. Er zijn veel oudere horloges op de markt, dus het is belangrijk om te zorgen dat je een kwalitatief en authentiek horloge koopt!

Vintage horloges kunnen een geweldige manier zijn om een ​​stukje geschiedenis te bezitten en een investering te doen die je waarde zal behouden. Als je op zoek bent naar een horloge dat zowel stijlvol als tijdloos is, dan is een vintage horloge een geweldige optie.

Tips and tricks!

  • Doe je onderzoek. Er zijn veel verschillende merken en modellen vintage horloges, en het is belangrijk om een ​​horloge te kiezen dat je leuk vindt en dat zijn waarde zal behouden.
  • Koop bij een betrouwbare dealer. Er zijn veel nep vintage horloges op de markt, dus het is belangrijk om te zorgen dat je een echt horloge koopt.
  • Laat het horloge nakijken door een horlogemaker. Een vintage horloge heeft waarschijnlijk wat onderhoud nodig, dus het is belangrijk om het horloge na te laten kijken door een horlogemaker voordat je het koopt.
  • Koop een horloge met een goede geschiedenis. Een horloge met een goede geschiedenis is meer waard dan een horloge zonder geschiedenis.
  • Koop een horloge dat je leuk vindt. Een vintage horloge is een niet altijd een investering, dus het is belangrijk om een ​​horloge te kopen dat je leuk vindt.

Een tijdloze aankoop 

Vintage horloges zijn een geweldige manier om een ​​stukje geschiedenis te bezitten en een investering te doen die zijn waarde zal behouden. Als je op zoek bent naar een horloge dat zowel stijlvol als tijdloos is, maar ook duurzaam en goed voor de circulaire economie, dan is een vintage horloge een geweldige optie.

Beeld: Shutterstock

 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 108 views | 1 like