Home / Fashion / Musthaves /
Een kleurrijk modemerk van Nederlandse bodem: Fabienne Chapot

Een kleurrijk modemerk van Nederlandse bodem: Fabienne Chapot

Vera - 13-09-2023
Een kleurrijk modemerk van Nederlandse bodem: Fabienne Chapot

En wéér een Nederlands succesverhaal in modeland: Fabienne Chapot! Je ziet haar gedurfde creaties steeds vaker in het straatbeeld en dat is niet voor niets. Dit hippe modemerk bestaat al sinds 2006 in Amsterdam. Eerst maakte Fabienne alleen nog accessoires met een kleurrijke twist, als tegenhanger voor de kleurloze accessoires uit die tijd. Tien jaar later voegde ze er een ready to wear collectie aan toe om, in haar eigen woorden, ‘je kledingkast op te fleuren’.

En dat is ook precies wat Fabienne Chapot kleding doet: kleur, lef en karakter combineren tot een kleurrijke stijl met vrolijke prints. Die vind je onder andere terug in een gevarieerde collectie broeken, blouses, blazers, jurken, truien, T-shirts en tops.

Een compleet eigen stijl

De duurzame en ethische collectie van Fabienne Chapot is moeilijk in een bepaald hokje te plaatsen. Daar is het aantal creatieve kenmerken gewoon te groot voor. Wat direct opvalt zijn de vrolijke en krachtige kleuren, met een accent op fuchsia, koraal, groen, geel en blauw. Verder herken je vooral drukke patronen, luxe stoffen en unieke in-house gemaakte printontwerpen, zoals dieren- en bloemenprints of grafische en abstracte designs. Ook hebben de ontwerpen vaak verfijnde details zoals ruches, strikken, volants, plooien en opvallende knopen. De gebruikte stoffen, die vaak los vallen en comfortabel aanvoelen, zijn allemaal van hoge kwaliteit.

Deze bonte verzameling designer highlights zorgt voor originele en gewaagde combinaties, een beetje bohemian, waarin je als vrouw lekker kunt opvallen en toch jezelf zijn. Het is allemaal erg authentiek, avontuurlijk en supervrouwelijk. Omdat de stijlen uiteenlopen van formeel tot casual, is de collectie geschikt voor elke gelegenheid en voor ieder moment van de dag. Maakt het nog iets uit welk postuur je hebt? Eigenlijk niet, want bij Fabienne Chapot lopen de maten van 34 (XS) tot 44 (XXL). Voor jeans is dat van 26 tot 32 inch. Wel goed om te weten dat de pasvorm normaal tot iets ruimer valt, zoals we van Nederlandse ontwerpers vaak wel gewend zijn.

Focus op duurzaamheid

Belangrijke waarde van het merk is oprechte duurzaamheid om de impact op het milieu te verminderen. Zo wordt voor de collectie gewerkt met duurzame materialen en ethische fabrieken. Volgens Fabienne zelf betekent dat:

1.     Een transparant productieproces en goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken.

2.     Zorgvuldige materiaalkeuze: bij voorkeur biologisch katoen, gerecyclede en diervriendelijke materialen.

3.     Sociale verantwoordelijkheid in de directe omgeving, door samen te werken met diverse maatschappelijk georiënteerde organisaties zoals de 46dresses foundation en Spinning Closet, een verhuurservice voor designermode.

Die duurzaamheid geldt nu al voor belangrijke delen van de collectie. Hoe weet je nou als klant of een item duurzaam is of niet? Dat zie je aan het extra kaartje dat er dan aan hangt.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Trends / Interieur
placeholder image
Welk materiaal dekbedovertrek is geschikt voor de...
10-07-2024 | Vera | 62 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Ontdek je nieuwe favoriete zomerdrankje: Mango moj...
14-07-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Beauty / Nieuws
placeholder image
Wist je dat je rimpels krijgt door het gebruik van...
11-07-2024 | Vera | 43 views | 0 likes