Home / Fashion / Looks /
Wat draag je naar een bruiloft? Tips voor dames

Wat draag je naar een bruiloft? Tips voor dames

Vera - 03-05-2023
Wat draag je naar een bruiloft? Tips voor dames

Ga je binnenkort als gast naar een bruiloft toe? Zorg dan natuurlijk voor een mooie look! Het is een ideale dag om uit te pakken en je fraaiste jurk (of pak) aan te trekken. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan gauw verder.

Check de dresscode

Het is belangrijk om goed de dresscode te checken. Als er een dresscode is, wordt deze doorgaans vermeld op de uitnodiging. Er kunnen bijvoorbeeld bepaalde kleuren centraal staan: iets om je aan te houden. Doorgaans is de dresscode qua stijl chic met een informeel randje. Een cocktailjurk is de perfecte jurk om aan te trekken! De dresscode kan ook een specifiek thema hebben, zoals het strand of juist het bos. Duik hier helemaal in en kies de beste outfit.

Let op het seizoen

Het werkt goed om je outfit op te hangen aan het seizoen. Veel bruiloften vinden plaats in de zomer. Daarbij horen vrolijke kleuren, levendige prints en korte mouwen. En er passen luchtige materialen bij. Draag een satijnen jurk naar een bruiloft, voor een beeldige outfit. Gaat het om een bruiloft in de lente? Kies dan juist voor pastelkleuren, en draag een elegante lange mouw. Een winterbruiloft vraagt natuurlijk om weer een andere stijl: warm qua tonen en met zachte materialen. Dit is een ideale rode draad om aan te houden!

Persoonlijke stijl

Verlies niet je persoonlijke stijl uit het oog. Draag je bijvoorbeeld nooit een jurk? Dan trek je gewoon een mooi pak aan! Staat zwarte kleding centraal in jouw garderobe? Deze kleur kun je beter vermijden op een bruiloft, maar donkerblauw of -groen kan prima. Je moet je immers wel prettig voelen in je outfit.

Feestelijk, maar niet overdressed

Je mag best uitpakken qua outfit. Ga voor een feestelijke outfit die lekker opvallend is. Casual kleding laat je deze dag thuis: een spijkerbroek trek je natuurlijk echt niet aan naar een bruiloft. Maar let er tegelijkertijd op dat de outfit niet té opvallend is. Het is namelijk een ongeschreven regel om niet meer de aandacht te trekken dan het bruidspaar – en de outfit speelt hierin een grote rol. De bruid moet er natuurlijk nóg mooier en specialer uitzien dan de gasten.

Draag nooit wit

In navolging op de bovenstaande tip is er nog een ongeschreven regel: draag geen witte kleding. De kans is namelijk heel groot dat de bruid een witte jurk aan heeft. En zij is de enige die deze kleur mag dragen. Je kunt wel voor een lichte jurk gaan in bijvoorbeeld zand of crème, want dit ziet er al wat anders uit. Maar het is nog wel een veiligere keuze om voor een heel andere kleur te gaan. Keuze genoeg: denk aan groen, blauw, roze, geel of oranje! En houd natuurlijk weer die dresscode in gedachten, staan hier specifieke kleuren op vermeld?

Sierlijke accessoires

Tot slot: de accessoires tellen absoluut mee. Trek bijvoorbeeld sierlijke hakken aan. Zo zijn pumps een mooie keuze. Deze hakken kunnen hoog zijn, maar zorg vooral dat je er de hele dag op kunt staan en lopen. Loafers of ballerina’s zijn tevens een optie. Een mooi tasje dat bij je jurk past, is een praktisch accessoire. En sieraden kunnen je look helemaal compleet maken. Grote oorbellen staan bijvoorbeeld beeldig, of een ketting met een bijzondere hanger eraan. Wat een plaatje!

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 34 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food