Home / Beauty / Tips&trucs /
Op deze manier kun je vandaag nog stoppen met nagelbijten

Op deze manier kun je vandaag nog stoppen met nagelbijten

Vera - 11-05-2020
Op deze manier kun je vandaag nog stoppen met nagelbijten

Wanneer je een echte nagelbijter bent weet je hoe moeilijk het is om er weer vanaf te komen. Heb je ook al talloze pogingen gedaan om te stoppen, maar kauw jij toch steeds weer op je inmiddels nagelstompjes? Hoogste tijd om nu echt eens een keer die knop om te zetten en écht ermee te stoppen. Want geef nou maar toe: het ziet er niet uit en het is ook nog eens hartstikke goor. 

Hieronder hebben we nog eens voor je op een rijtje gezet waarom het echt beter is om te stoppen met nagelbijten. Dus mocht je nog een klein zetje in de goede richting nodig hebben, lees hieronder dan alle punten waarom je nu écht moet stoppen met nagelbijten even. Als je dan geen poging doet om te stoppen dan weten wij het ook niet meer. 

Waarom stoppen met nagelbijten? 

x Er zitten allerlei vieze ziektekiemen onder je nagels die je hierdoor binnenkrijgt. 
x Het zuigen en kauwen op je nagels zorgt ervoor dat er nog meer bacteriën onder je nagels komen te zitten. In 2007 testte Turkse onderzoekers of nagelbijten daadwerkelijk zorgde voor het transporteren van allerlei vieze bacteriën naar de mond. Uit dit onderzoek bleek dat 76% van de nagelbijters positief testte op bacteriën in hun mond die in diarree en kots zitten. Terwijl maar 26% van de niet nagelbijters hier positief op testte.
x Het bijten van je nagels kan zorgen voor schade aan je tanden.
x Je adem gaat ervan stinken. Door je vingers steeds in je mond te stoppen, komen er allerlei bacteriën mee. Naast dat er een aantal goede bacteriën in je mond zitten die er horen, komen er nu ook allerlei vieze mee.
x Wanneer er bacteriën in open wondjes rond je nagels komen door het nagelbijten of het wegtrekken van velletjes, kan er pus langs je nagels opkomen.

Wat helpt om te stoppen bij nagelbijten? 

x Gelnagels
De nagelsalons zijn nog even dicht, maar wat goed helpt tegen het bijten van nagels zijn gelnagels, of andere kunstnagels. Deze nepnagels zijn ook niet goed voor je nagels, maar zorgen er wel voor dat je nagels eindelijk weer kunnen groeien onder de kunstnagels. Ook zal je niet gaan bijten op je nepnagels. Nu je nog even niet naar de nagelsalon kunt is het misschien een goed idee om zelf een set aan te schaffen en op je nagels te plaatsen? Is nog leuk om te doen ook!

x Vieze nagellak
Bij de drogist wordt er een middeltje verkocht wat je op je nagels moet smeren. Wanneer je dan met je nagels in je mond zit zal je merken dat dit enorm vies smaakt. Iets wat je liever niet in je mond wil hebben. Zorg dat je dit product altijd op je nagels hebt zitten, zodat je ze niet eens meer in je mond wíl hebben. Op deze manier kunnen je nagels weer wat groeien en gezond worden.  

x Afplakken
Geen zin in nepnagels of vieze nagellak? Dan kun je je nagels altijd afplakken met pleisters of tape. Op deze manier doe je ze ook niet meer in je mond. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar waarschijnlijk werk je op dit moment toch vanuit huis, dus maakt het niet uit hoe je erbij loopt. 

x Handschoenen aan
Geen zin om met pleisters of tape op je vingers te lopen? Dan kun je altijd nog handschoenen aandoen! Het plastic of stof van de handschoentjes wil je liever ook niet in je mond hebben, dus zal je het wel laten om aan je vingers te kluiven. 

Succes!

Beginbeeld: Shutterstock 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 69 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Waarom het goed is om een huisdier om je heen te h...
19-06-2024 | Vera | 24 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Nieuwe trend: micro-cheating, maar wat is het?
17-06-2024 | Vera | 0 views | 0 likes