Home / Beauty / Nieuws /
Stoppen met nagelbijten? Zo gaat het je lukken!

Stoppen met nagelbijten? Zo gaat het je lukken!

Vera - 21-03-2022
Stoppen met nagelbijten? Zo gaat het je lukken!

Wanneer je een echte nagelbijter bent weet je hoe moeilijk het is om er weer vanaf te komen. Heb je ook al talloze pogingen gedaan om te stoppen, maar begin je steeds weer met het bijten? Hoogste tijd om nu echt eens een keer die knop om te zetten en écht ermee te stoppen. Hieronder hebben we nog eens voor je op een rijtje gezet waarom het echt beter is om te stoppen met nagelbijten en geven we je de beste tips! 

Redenen om te stoppen met nagelbijten

Nagelbijten is natuurlijk hartstikke goor. Er zitten allerlei vieze ziektekiemen onder je nagels die je hierdoor binnenkrijgt. Dat niet alleen: ook blijkt uit onderzoek dat 76% van de nagelbijters positief testte op bacteriën in hun mond waarin in diarree en kots zitten. Ook kan het bijten op je nagels zorgen voor schade aan je tanden én wanneer er bacteriën in open wondjes rond je nagels komen door het nagelbijten of het wegtrekken van velletjes, kan de huid ontstoken raken. Brrr... Genoeg reden dus om te stoppen! 

WAT HELPT OM TE STOPPEN BIJ NAGELBIJTEN? 

Gelnagels
De nagelsalons zijn nog even dicht, maar wat goed helpt tegen het bijten van nagels zijn gelnagels, of andere kunstnagels. Deze nepnagels zijn ook niet goed voor je nagels, maar zorgen er wel voor dat je nagels eindelijk weer kunnen groeien onder de kunstnagels. Ook zal je niet gaan bijten op je nepnagels. Dus hup, naar de salon of schaf zelf een set aan om mooie kunstnagels aan te brengen! 

Vieze nagellak
Bij de drogist wordt er een middeltje verkocht wat je op je nagels moet smeren. Wanneer je dan met je nagels in je mond zit zal je merken dat dit enorm vies smaakt. Iets wat je liever niet in je mond wil hebben. Zorg dat je dit product altijd op je nagels hebt zitten, zodat je ze niet eens meer in je mond wíl hebben. Op deze manier kunnen je nagels weer wat groeien en gezond worden.  

Afplakken
Geen zin in nepnagels of vieze nagellak? Dan kun je je nagels altijd afplakken met pleisters of tape. Op deze manier doe je ze ook niet meer in je mond. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar alles voor gezonde nagels toch?

Handschoenen aan
Geen zin om met pleisters of tape op je vingers te lopen? Dan kun je altijd nog handschoenen aandoen! Het plastic of stof van de handschoentjes wil je liever ook niet in je mond hebben, dus zal je het wel laten om aan je vingers te kluiven. 

Succes!

Beginbeeld: Shutterstock 

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Wow: Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding v...
13-06-2024 | Vera | 36 views | 0 likes
Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Food