Home / Beauty / Nieuws /
Waarom je je parfum beter niet in de badkamer kunt bewaren

Waarom je je parfum beter niet in de badkamer kunt bewaren

Vera - 30-05-2024
Waarom je je parfum beter niet in de badkamer kunt bewaren

Elke vrouw heeft wel een of meerdere parfums in huis. Velen hebben de gewoonte om de parfums in de badkamer te bewaren, maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet goed is? 


Het lijkt een logische plek: een parfum in de badkamer. Het is gemakkelijk bereikbaar en we zijn er meestal net voordat we de deur uitgaan. Toch is de badkamer eigenlijk een van de slechtste plaatsen is om je geliefde geuren op te slaan. Maar waarom? 

4x bewaar parfum niet in de badkamer 

Grote temperatuurverschillen

De badkamer is een ruimte waar de temperatuur en vochtigheid vaak schommelen als gevolg van douches en baden. Deze verschillen kunnen de chemische samenstelling van je parfum veranderen, waardoor de geur kan vervagen of zelfs bederven.

Te veel licht 

Veel badkamers hebben ramen of fel verlichte spiegels, waardoor je parfum blootgesteld kan worden aan direct zonlicht of fel kunstlicht. Dit kan de kwaliteit van de ingrediënten aantasten en de geur verzwakken.

Te vochtig

De badkamer is een vochtige omgeving, vooral tijdens en na het douchen. Parfums zijn gevoelig voor vocht en kunnen hun aroma verliezen of zelfs bederven als ze worden blootgesteld aan te veel vocht.

Luchtstromen

Badkamers hebben vaak luchtstromen van ventilatoren of open ramen om vocht af te voeren. Deze luchtstromen kunnen de geurmoleculen in je parfum verplaatsen, waardoor de geur in het vervolg sneller vervliegt.

Parfum niet in de badkamer: waar dan wel bewaren?

Nu je weet waarom de badkamer niet ideaal is voor het bewaren van je parfum, vraag je je misschien af waar je het dan wél moet bewaren. Hier zijn enkele opties: 

Koel en donker

Bewaar je parfum op een koele, donkere plaats, zoals een kast of lade in je slaapkamer. Dit minimaliseert blootstelling aan temperatuurschommelingen en licht.

Uit de buurt van ramen

Vermijd het plaatsen van je parfum in de buurt van ramen of andere plaatsen waar het wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Opbergdozen

Overweeg om je parfum in een opbergdoos of lade te bewaren om het te beschermen tegen licht en vocht.

Originele verpakking

Als je de originele doos of verpakking hebt waarin je parfum kwam, bewaar het dan daarin. Deze verpakkingen zijn vaak ontworpen om je parfum te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Liefs, Vera

Beeld: Shutterstock

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 45 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like