Home / Beauty / Musthaves /
Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Vera - 13-12-2022
Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Sieraden vormen een prachtige toevoeging aan een outfit! Het is daarbij wel belangrijk dat je sieraden draagt die bij je passen. Maar hoe bepaal je dit nu eigenlijk? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar in werkelijkheid is het best eenvoudig. Met déze tips helpen we je op weg.

Type sieraden

Zorg allereerst dat je weet welke type sieraden er te vinden zijn. Dit zijn er namelijk een heleboel! Van een ketting tot een ring, van een oorbel tot een armband dames. Je kunt verschillende sieraden met elkaar combineren, of juist bepaalde favorieten kiezen. Zo dragen veel mensen dagelijks hun favoriete armband, die bij iedere outfit past. En dit kun je voor alle sieraden zo toepassen! Houd in ieder geval altijd in gedachten: een sieraad accentueert bepaalde lichaamsdelen. Met een ring haal je dus de aandacht naar je handen toe, met oorbellen naar je gezicht.

Kleur sieraden

Een tweede belangrijk punt: welke kleur sieraden wil je dragen? Grofweg is er de keuze tussen zilver en goud. Zilver is wat rustgevender en is eenvoudig te combineren met een heleboel looks. Goud springt meer in het oog en wordt ook wel als luxer gezien. Kies vooral de kleur die jij het mooist vindt! Je hebt trouwens nog wat meer opties, met bijvoorbeeld roségoud. En met enkel de basiskleur van het sieraad ben je er nog niet altijd. Als je kiest voor extra’s, zoals steentjes, komt hier ook een kleur bij kijken. Denk aan een ring dames met een steentje erop: een klassieker die altijd goed staat. Van rood tot blauw, van zwart tot groen – hier kun je eigenlijk kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Ga bijvoorbeeld voor je lievelingskleur, of juist voor een kleur die goed aansluit op de meeste van je kledingstukken.

Afwerking sieraden

Alle sieraden zijn weer op een andere manier afgewerkt. Zo zijn er minimalistische sieraden, met weinig poespas. De vormen zijn vaak organisch en natuurlijk, wat dan ook voor een tijdloos randje zorgt. Maar er zijn ook sieraden die meer opvallen, bijvoorbeeld door een uniek gradiënt of een patroon. Hier is dus meer gedaan aan de afwerking, waardoor het sieraad soms extra speciaal wordt. Zeker voor bijzondere aangelegenheden kun je voor zo’n uniek sieraad gaan, omdat je look er dan net wat meer uit kan springen dan anders. Al blijft het uiteraard altijd belangrijk dat het sieraad wel goed bij jou en je stijl past.

Volg je gevoel

Jij bent de enige die kan bepalen of je wel of niet blij wordt van een bepaald sieraad. Je kent nu de onderscheidingen waar je op moet letten, maar nu is er nog het stukje stijl en gevoel. Luister hier altijd naar! Een sieraad kan ‘op papier’ nog zo fraai zijn, maar als het jou niets doet, dan is het geen perfect sieraad voor jou. Dit kan ‘m al in de kleinste details zitten, of simpelweg in de manier waarop het sieraad zich vormt op het lichaam. Pas als je zeker weet dat je een sieraad elke keer weer met plezier gaat dragen, is het de perfecte keuze.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 45 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like