Home / Beauty / Health /
Deze sporten zijn heerlijk om in de zomer te doen

Deze sporten zijn heerlijk om in de zomer te doen

Vera - 16-06-2022
Deze sporten zijn heerlijk om in de zomer te doen

Fit zijn en fit blijven is natuurlijk belangrijk. Wil je graag in de zomer eens een andere sport proberen dan je standaard workout in sportschool? Wij hebben hier een aantal sporten op een rijtje gezet die fantastisch zijn om in de zomer te doen. Je krijgt van deze sporten niet alleen een goede conditie, ook zijn ze hartstikke leuk om te doen! Kijk je mee? 

FIETSEN

Wist jij dat je met fietsen je je conditie in no time kunt verbeteren en daarnaast veel vet kunt verbranden? Als je op een normaal tempo fietst dan kun je al zo’n 660 calorieën per uur verbranden. Ga met een groepje vrienden of vriendinnen naar een ander dorpje in de buurt fietsen of fiets door de omgeving. Wanneer je ondertussen lekker aan het kletsen bent heb je voordat je het weet heel wat kilometers op de teller! 

Trampoline springen

Op een trampoline kun je allemaal oefeningen doen. Het springen op een trampoline lijkt misschien niet zo intensief, maar dat is het wel! Tijdens een uur oefeningen zet je namelijk meer dan 400 (!) spieren aan het werk. Het is effectiever dan bijvoorbeeld hardlopen én het ontlast de gewrichten.  Ook ideaal wanneer je rugpijn of last van je schouders hebt. Klinkt dit als muziek in de oren? Misschien moet je dan eens een trampoline kopen

Suppen

Heerlijk suppen door de grachten, op zee of op een meer. Zie jij jezelf al gaan op een groot supboard? Met deze sport train je een groot aantal spieren en wordt bovendien je balans op de proef gesteld. In de zomer kun je deze sport afwisselen met een heerlijke sprong in het water. 

Rolschaatsen

Ook rolschaatsen of skeeleren is geweldig om te doen in de zomer. Heerlijk door de natuur, langs de weilanden of gewoon door je eigen wijk. Ga met vriendinnen na het avondeten nog lekker naar buiten en eet tijdens jullie pauze een ijsje op het terras. Het perfecte balans! 

ZWEMMEN

In de zomer is zwemmen niet alleen perfect om verkoeling te krijgen. Ook kun je door te zwemmen hartstikke fit worden. Je krijgt namelijk een conditie waar je U tegen zegt. Ook kun je er heel wat calorieën mee verbranden. Doe je een uur de vlinderslag? Dan kun je zo 900 calorieën per uur verbranden.

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
placeholder image
Yes! Op déze datum staat seizoen 4 van Emily in Pa...
21-05-2024 | Vera | 169 views | 1 like
Lifestyle / Food
placeholder image
HEMA verkoopt proteïne repen van tompouce en stroo...
20-05-2024 | Vera | 145 views | 8 likes
Lifestyle / Events
placeholder image
Tentoonstelling Dior in Kunstmuseum Den Haag
17-05-2024 | Vera | 119 views | 5 likes