Home / Beauty / Health /
Aha! Daarom slapen we slechter met volle maan

Aha! Daarom slapen we slechter met volle maan

Vera - 29-08-2023
Aha! Daarom slapen we slechter met volle maan

Niet in slaap komen, woelen in bed en als je eenmaal slaapt heb je last van nachtmerries. Veel mensen hebben er last van en dan voornamelijk met volle maan. Heb je hier ook last van? Dan kun je weleens last hebben van de volle maan. Hieronder leggen we precies aan je uit hoe dit precies in elkaar zit. 

De volle maan komt iedere maand weer terug en iedere maand hebben mensen rondom deze datum last van hoofdpijn, mood swings en ook de nachten zijn niet geweldig. Dit allemaal kan dus door de volle maan komen. Je kunt nu wel denken: ja, dat zal wel. Maar er is nu voor het eerst echt wetenschappelijk bewijs voor! 

HET ONDERZOEK 

Onderzoekers uit de Verenigde Staten en Argentinië onderzochten het effect van de maanstand op je slaap. Bij dit onderzoek kregen 500 mensen een bandje om hun pols waarmee werd gemeten wanneer en hoe ze sliepen. Het resultaat? In de 5 nachten voor volle maan vielen de proefpersonen gemiddeld een uur later in slaap dan wanneer er geen volle maan te vinden was. Hoe bizar is dat? 

DE OORZAAK 

De wetenschappers denken dat het te maken kan hebben met de evolutie. Tijdens de lichtste nachten, tijdens de volle maan, was het voor hun beter om op te blijven dan tijdens de donkere nachten. Wellicht zit dat dan nog steeds in ons… Succes voor de aankomende dagen!  

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 41 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 100 views | 1 like