Home / Beauty / Health /
Nieuw onderzoek: Mensen die iedere dag moeite hebben met opstaan zijn hartstikke slim

Nieuw onderzoek: Mensen die iedere dag moeite hebben met opstaan zijn hartstikke slim

Vera - 09-01-2023
Nieuw onderzoek: Mensen die iedere dag moeite hebben met opstaan zijn hartstikke slim

Is het nu het buiten regenachtig en donker is iedere dag weer een hele opgave om jezelf uit je warme bed te takelen? Dat snappen we maar al te goed. Maar gelukkig is er nu eindelijk eens goed nieuws voor mensen die niet kunnen opstaan: uit onderzoek blijkt dat je dan juist hartstikke slim bent. We vertellen je hieronder meer over. 

Waarom kunnen de dagen niet gewoon beginnen zonder wekker? Gewoon opstaan wanneer je wakker wordt en wíl opstaan. Daarna een lekker ontbijtje klaarmaken om vervolgens maar eens de dag te starten. Op sommige momenten zou dat zo fijn zijn, maar natuurlijk heb je ook nog wat verantwoordelijkheden in je leven zoals een job, een gezin of andere dingen waardoor het niet kan. Toch is er nu goed nieuws voor wanneer je elke dag weer met veel moeite uit je bed komt. Je bent gewoon vet slim! 

HET ONDERZOEK

Uit onderzoek van Satoshi Kanazawa en Kaja Perina blijkt dat wanneer mensen vaker snoozen, ze slimmer zijn dan mensen die gelijk uit bed springen wanneer hun wekker gaat. Dit komt allemaal door de volgende twee dingen: aan de ene kant luisteren ze meer naar hun lichaam, want ja, je lichaam wil natuurlijk gewoon blijven liggen. Aan de andere kant kunnen deze mensen zich beter aan nieuwe technologieën aanpassen, want je moet natuurlijk wel over een dosis zelfbeheersing beschikken om een aantal keer op die snooze knop te drukken.

MAAR NIET TE LANG SNOOZEN

Ook zijn mensen die snoozen veel gelukkiger dan mensen die dat niet doen, want je wordt er toch ook gewoon heel erg blij van om in een warm bed te liggen, toch? Maar ho, stop, ho… Je moet niet te lang in bed liggen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk wanneer je elke dag langer dan 12 uur in bed ligt je meer kans hebt om jong te sterven. En daar hebben we natuurlijk geen zin in! 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 108 views | 1 like