Home / Beauty / Health /
Afvallen? Begin de dag dan met dít ontbijt

Afvallen? Begin de dag dan met dít ontbijt

Vera - 10-07-2023
Afvallen? Begin de dag dan met dít ontbijt

Wil je graag voordat je op vakantie gaat nog een paar kilo kwijt? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je ontbijt veranderen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wanneer je je dag begint met een gekookt ei, je ontzettend snel afvalt. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan snel verder. 

Amerikaanse onderzoekers van het Pennington Biomedical Research Center deden onderzoek naar een groep volwassenen met overgewicht. In dit onderzoek kregen de deelnemers elke dag een ander ontbijt maar één ding bleef hetzelfde en dat was het aantal koolhydraten, eiwitten, calorieën en vetten. 

BIZAR

En wat bleek? De mensen die een gekookt ei hadden gegeten tijdens hun ontbijt voelden zich voor de lunch een stuk minder hongerig en aten daardoor ook minder van het buffet die ze iedere middag kregen. Ze aten dan ook veel minder dan deelnemers die als ontbijt producten als cruesli of cornflakes kregen. 

HOE KOMT DAT?

De Amerikaanse onderzoekers van het Pennington Biomedical Research Center concluderen dan ook dat je minder eet en je eetlust meer onder controle kunt houden wanneer je je dag met een gekookt ei begint. De eiwitten die in een lekker eitje zitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel blijft houden en hierdoor wil je minder eten dan wanneer je de dag begint met een product als cornflakes. Wanneer je minder trek hebt zal dat er vervolgens ook voor zorgen dat de kilo’s er vanaf vliegen. 

Beeld: Shutterstock

Liefs, Vera

Like / deel dit artikel:

Nieuwste artikelen

Lifestyle / Love & Life
Lifestyle / Reizen
placeholder image
Wil je op een avontuurlijke vakantie? 5x leuke ple...
21-06-2024 | Vera | 45 views | 0 likes
Lifestyle / Food
placeholder image
Vegan lemon bars: verfrissend en gezond
15-06-2024 | Vera | 103 views | 1 like