Heb jij wel eens gehoord van de 'happy berries'? Het zijn de kleine, oranje besjes die erniet alleen voor zorgen dat we er goed uit zien, maar ons ook goed voelen.
Boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten en nog veel meer gezonde stoffen en positieve bijwerkingen. Kort gezegd is dat de goji bes. Deze bessen vallen onder de noemer superfoods waar we de laatste tijd steeds meer over horen. Superfoods zijn biologische voedingsmiddelen die nooit verhit zijn geweest en dus: boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. En wie vertelde ons dat we sinaasappeltjes moesten eten voor vitaminen C? Goji bessen bevatten tot 500 keer meer vitamine C dan een sinaasappel.
In China hebben de bessen zelfs de bijnaam ‘happy berries’. Deze vrolijke naam verdient de bes omdat het eten ervan stress tegengaat en het stimuleert een goed humeur! Dit is toch wat we nodig hebben tijdens de regenachtige winter? Natuurlijk kun je de besjes eten als snack, je kunt ze bij je smoothie voegen, thee van maken en ook zijn er genoeg recepten voor het diner waar je de goji in kunt verwerken. We beginnen deze Beauty Food reeks met twee simpele recepten voor een ontbijtje of als gezonde lunch.
Dit heb je nodig:
Gooi alles behalve de goji bessen in een kom. Mix het geheel en voeg vervolgens de goji bessen toe. Pak nu de blender erbij en meng de jam totdat het goedje fijn is. Plaats je zelfgemaakt jam nu een uur in de koelkast en laat het vervolgens weer op kamertemperatuur komen voordat je het op je brood smeert.
Dit heb je nodig:
Haal de schil van de sinaasappel en stop de vrucht in de blender. Pel de banaan en stop ook deze in de blender. Voeg daarna de goji bessen toe en de Griekse yoghurt. Goed mengen en vervolgens genieten van je heerlijke, supergezonde smoothie!
Bron:Gojibessen.nu, Voedzaamensnel Beeld: Voedzaamensnel, Puurenfit
Liefs, Andrea