Truffel is geweldig! En ja, ook jij bent het daarmee eens. Patat zonder een lekkere dot truffelmayo is een no go bijvoorbeeld en pasta met truffel? Verrukkelijk... We hebben hier voor jou een heerlijke truffelpasta voor je klaarstaan. En het is nog ontzettend leuk en makkelijk om te maken ook! Kijk je mee naar dit lekkere recept?
Wat heb je nodig?
- 400 gram bloem
- 4 eieren
- 140 ml room
- 1 truffel
- 1 snufje zout
- 1 tl peper
- truffeltapenade
- olijfolie
- 1 handje rucola
Hoe maak je het?
- Meng de eieren, bloem en een snufje zout en kneed dit tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een drupje water eraan toe.
- Is het deeg klaar? Laat het dan een halfuurtje rusten in de koelkast.
- Rol daarna de pasta uit en maak er dikke pastalinten van.
- Kook daarna de pasta 4 minuten in kokend water.
- Voor de saus verhit je de olijfolie. Fruit daarna de truffeltapenade kort aan en blus af met room. Laat deze daarna inkoken tot het wat opstijft.
- Met de saus met de pasta en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het daarna op, schaaf er wat truffel over, een handje rucola en klaar ben je!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF