Recept: Bananenbrood

Recept: Bananenbrood

Ben jij ook dol op bakken en wil jij eens iets dat een beetje gezonder is dan al die chocoladetaarten? Dat snappen wij, de zomer komt er nu toch echt bijna aan. Dus hallo bikinibody! Daarom hebben we vandaag een lekker gezond recept voor bananenbrood voor je. Hou jij wel van bananen en ben jij dol op wat lekkers? Dan is dit een perfect recept voor jou! Benieuwd hoe je het maakt? Je checkt het hier!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bananen
  • 100 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 250 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Zet de oven op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een grote kom.
  3. Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker. Mix dit allemaal even in een keukenmachine en voeg daarbij ook de twee eieren en de crème fraîche.
  4. Schep deze mix door het bloemmengsel en zorg voor een glad geheel.
  5. Pel en prak daarna de bananen en schep dit door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het in ongeveer een uur gaar.
  7. Laat de cake daarna een halfuurtje afkoelen en daarna? Eten maar! 

Have fun! 

Beelden: Shutterstock 

Laat een comment achter


    populaire acties