Word jij net als ik dolgelukkig van rocky road chocolade? Dan is dit verrukkelijke recept een aanrader voor kerst. Ik heb namelijk een kerstige variant gevonden met candy cane zuurstokken en deze wil (lees: moet) je met kerst op tafel hebben staan, zelfs als je niet uitgebreid aan Kerstmis doet. Daar is geen discussie over mogelijk.
Nog maar een paar uurtjes tot Kerstmis, ik kan niet langer meer wachten! Er liggen al stapels versierde cadeautjes onder de kerstboom en de kersthits kan ik eigenlijk al niet meer horen, zo vaak zijn ze al op de radio geweest. Toch blijft kerst iets speciaals voor mij en daarom ben ik van mening dat daar ook lekker eten (en dan met name een dessert waarbij je je vingers aflikt) bijhoort. Vandaar dit rocky road recept met candy canes, marshmallows en gekonfijte rode kersen het perfecte toetje voor kerst is. Enjoy!
Ingrediënten
- 350 gr pure chocolade, gesmolten
- Zuurstokken (ook wel candy canes genoemd, deze zijn onder andere te koop bij Xenos)
- 100 gr gekonfijte rode kersen (te koop in de supermarkt)
- 15 marshmallows
- 100 gr ongezouten pinda's, geroosterd
How to
Smelt allereerst de chocolade, rooster de pinda's en maak kleine stukjes van de candy canes en marshmallows. Kieper vervolgens alle ingrediënten in een grote kom (op wat stukjes zuurstok na) en giet dit op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Strooi de restjes zuurstok over het chocolademengesel heen, zet hem een nachtje in de koelkast, zodat de chocolade is uitgehard. Makkelijk en lekker kersttoetje toch?
Bron: A Tale of two Bougies
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF