Het is weer zondag! Heb je zin om vandaag iets lekkers te bakken? Waarom ga je niet voor krakelingen? Deze knapperige koekjes met een laagje suiker bovenop zijn hartstikke lekker en ook nog eens leuk om te maken! Kijk snel naar dit lekkere recept!
Wat heb je nodig voor 15 koekjes?
x 2 el fijne kristalsuiker
x 200 gram basterdsuiker
x 250 gram bloem
x 100 gram ongezouten roomboter
x 1 ei
x 1,5 tl gist
x 1 snufje zout
x 60 ml melk
Hoe maak je het?
1. Doe bloem, gist en suiker samen met het snufje zout in een kom. Doe daar ook gesmolten boter, melk en een ei bij. Kneed het tot een soepel deeg. Laat het vervolgens even rijzen tot het 2 keer zo groot is geworden.
2. Verdeel daarna het deeg in 15 stukken, voor de 15 koekjes. Strooi over alle stukken basterdsuiker.
3. Rol daarna het deeg uit tot een sliert van ongeveer 25 tot 30 centimeter. Rol het weer door de suiker. Doe dit bij alle 15 stukken.
4. Daarna is het tijd om de slierten in een krakelingvorm te leggen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze een halfuurtje rusten voordat ze in de oven gaan.
5. Zet ondertussen de oven aan op 200 graden en bak ze daarna in 13-15 minuten af. En daarna? Smullen maar!
Beeld: Instagram
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF