
Ben je ook zo gek op truffelmayonaise? Dat snappen we maar al te goed! Het is heerlijk om een flinke klodder bij je patat te doen, maar ook op een sandwich of in combinatie met vlees doet het goed. Wist je dat je truffelmayonaise gemakkelijk zelf kunt maken? Wij hebben hieronder de stappen voor je klaarstaan.
Het enige wat we nodig hebben in ons leven is truffel, toch? Check hieronder wat je nodig hebt en hoe je het maakt. Makkelijk dat het is!
Wat heb je nodig?
x 1 ei
x 1 el mosterd
x 1 el wittewijnazijn
x 2 el truffeltapenade
x 350 ml zonnebloemolie
x 1 tl worcestershiresauce
x 1 tl zwarte peper
Hoe maak je het?
1. Begin met het ei splitsen. Het enige wat je voor de truffelmayo gebruikt is de dooier.
2. Doe de dooier samen met de mosterd, azijn, worcestershiresaus en peper in een kom.
3. Mix het met een mixer op een lage stand
4. De volgende stap is om de zonnebloemolie er rustig bij te gooien wanneer de mixer aan staat.
5. Wanneer alles gemixt is roer je met een lepel de truffeltapenade erdoorheen.
6. Doe de truffelmix in een potje en bewaar het in de koelkast. Het is afgedekt ongeveer 3 dagen houdbaar.
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF