Krijg jij ook de picknickkriebels? Heerlijk met een kleedje en lekkere hapjes het park in. Een beter zomergevoel krijg je niet. Er zijn recepten genoeg voor heerlijke hapjes voor tijdens de picknick. Wij hebben de lekkerste voor je op een rijtje gezet. Plan dus snel met je beste vriendinnen een picknickmiddag en geniet van deze overheerlijke hapjes. Ze zijn het zeker waard!
De oorsprong van tapas ligt natuurlijk in Spanje en zij weten als geen ander hoe je deze kleine hapjes het beste kan klaarmaken. Van oorsprong zijn dit “tussendoor hapjes”, maar nu worden deze gerechten ook als avondeten genuttigd. Versier je picknickkleed met schaaltjes olijven, brood, gamba’s en (vegetarische) gehaktballetjes en geniet van een vrij uitgebreide picknick. Wij zetten voor jullie een aantal tapas hapjes op een rij.
Naast dat deze hapjes heel lekker zijn, kan je ze ook enigszins makkelijk meenemen zonder dat heel je tas onder zit. Ook niet geheel onbelangrijk.
Maak een feest van je picknick en probeer eens een van deze tapas hapjes uit! Enjoy!
4X de lekkerste tapas hapjes
1. Bruschetta met carpaccio. Bruschetta is heel makkelijk te maken. Wat het precies is? Een geroosterd stokbroodje die met allerlei ingrediënten belegd kan worden. Wij hebben gekozen voor bruschetta met carpaccio en truffelmayonaise. So yummy!
Ingrediënten:
- 6 sneetjes stokbrood
- 6 plakjes carpaccio
- Olijfolie (1 eetlepel)
- Truffelmayonaise (2 eetlepels)
- Pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- Paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze:
Smeer een beetje olijfolie op de sneetjes brood. Verwarm een grillpan en rooster de stokbroodjes. Besmeer de stokbroodjes met truffelmayonaise. Leg hiet een plakje carpaccio op. Rooster vervolgens ook de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn en strooi ze vervolgens over de stookbroodjes samen met de parmezaanse kaas en de paar blaadjes basilicum.
2. Nachos met dips. Met deze dips hoef je niet te kiezen tussen je favoriete dips, want je eet ze allemaal!
Ingrediënten:
- Guacamolepakket
- 8 eetlepel tapas tomaat
- 150 gram nachos
- 150 gram mais
- 1 bosui
- 8 gram koriander
- 125 ml zure room
Bereidingswijze:
Maak van het guacamolepakket overheerlijke guacamole en volg de instructies die op de verpakking staat. Je gebruikt alles behalve de tomaat. Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat uit het guacamolepakket in kleine stukjes, snijd de bosui in ringetjes en hak de koriander fijn. Meng de zure room met de picadillokruiden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel alles over 4 glaasjes. Serveer met de tortillachips.
3. Empanadas met vegagehakt. Dit recept is afkomstig uit de Argentijnse keuken. Eigenlijk kan je heel eenvoudig zeggen dat empanadas gevulde pasteitjes zijn. Wij hebben voor de veganisten onder ons vegagehakt uitgekozen, maar je kan het natuurlijk ook vervangen voor traditioneel gehakt.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- Bladerdeeg (10 plakjes)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 120 gram groene olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 175 gram vegetarisch gehakt
- 1 theelepel paprika poeder
- 70 gram tomatenpuree
- Rozijnen (2 eetlepels)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 2 eieren in 8 minuten hard, laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Snijd vervolgens de olijven in ringetjes. Bak de uit en paprika ongeveer 4 minuten. Voeg het gehakt, paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Neem van het vuur en voeg de rozijnen, olijven en het ei toe. Snijd de hoeken van het deeg zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling en vouw dicht. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven ongeveer 25 minuten.
4. Tapas van olijven, feta en zongedroogde tomaten. Dit kan nooit verkeerd gaan, right?
Ingrediënten:
- Feta
- 6 zongedroogde tomaten in olie
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 145 gram olijven met zongedroogde tomaten
- Citroensap
- Paar blaadjes sla
Bereidingswijze:
Snijd de feta in blokjes en de tomaat in stukjes. Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie. Mix de kaas, zongedroogde tomaten, knoflook, olijfolie, citroensap en de olijven door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Beeld: Instagram
Beginbeeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF