Elke vrouw is dol op chocola, toch? Elke week gaat er minimaal een reep doorheen. Hier op de redactie zelfs soms wel een reep per dag. Oeps… Maar het is duidelijk dat chocola overal goed voor is: om iets te vieren of juist om je verdriet weg te eten. Daarom hebben we deze week een lekker recept voor chocolade truffels. Kijk je mee?
Wat heb je nodig?
- 250 gram extra pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 4 el cacaopoeder
- 75 gram boter
- 75 gram gemalen kokos
Hoe maak je het?
1. Verwarm de slagroom in een pan en voeg daar de boter aan toe. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Terwijl dit opwarmt breek je de pure chocolade in kleine stukjes.
2. Haal het pannetje van het vuur en schenk het over de pure chocolade heen. Roer goed door totdat het gesmolten is. Laat deze mix voor ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
3. Leg daarna op een diep bord de kokos snippers en op een ander bord de cacao.
4. Maak van het chocolade mengsel allemaal kleine balletjes en rol de ene helft door de cacao en de andere helft door de kokos.
5. En daarna? Eten maar! De truffels zijn tot 3 dagen goed te bewaren in de koelkast. Dus smikkel ze voor deze tijd maar lekker op!
Enjoy!
Beeld: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF