Wij houden van de herfst, de kleding, het weer en niet geheel onbelangrijk: het eten. Je hebt zoveel lekkere gerechten in de herfst. Heel veel gerechten met pompoen in verband met Halloween, maar ook verse soepen. Zo proef je de herfst nog meer! Je kan ook heerlijke tussendoortjes maken, zoals de gekarameliseerde appels. Een lekkere zoete snack! YUMMY. Ga jij een van deze gerechten bereiden? Laat in de comments achter of het een succes was!
1. Gevulde avocado.
We all love avocado, right? In dit gerecht eet je de avocado samen met broodkruim, citroen en parmezaanse kaas.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng in een grote kom het broodkruim, het citroensap en de parmezaanse kaas door elkaar en verkruimel de chili erboven
- Meng er wat citroensap, worcestershiresaus en olijfolie door en breng op smaak met zout en peper
- Halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep er wat vruchtvlees uit om een holletje te maken voor het broodkruim. Leg ze op een schaal om ze te vullen
- Giet de dressing over het broodkruim en meng alles goed door elkaar. Schep het mengsel in de avocado schuitjes
- Zet de gevulde avocado's 15 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is. Laat het niet afkoelen, maar serveer meteen
2. Aubergine parmigiana.
One of my favorites! Dit heerlijke gerecht met knoflook, mozzarella, tomaat en natuurlijk aubergine is zo lekker en zo simpel!
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes in 7 min. in de pan met drie eetlepels olijfolie
- Voeg de tomaat, zout en peper toe en laat 20 minuutjes doorkoken
- Bestrijk de aubergine met olijfolie, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is
3. bruscetta met pompoen
Probeer bruscetta eens in een ander jasje!
- Verwam de oven voor op 200ºC. Snij de blokjes pompoen in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout
- Verdeel ze over een bakschaal en bak ze 25 minuten. Snij het brood en besprenkel met olijfolie
- Verhit een grilpan en bak de broodjes aan allebei de kanten 25 minuten, tot ze goudbruin worden
- Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met knoflook. Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over
- Schep wat van de gebakken pompoen er over, bestrooi met walnoten en druppel er honing over.
4. karamel appels
YUMMY, lekker zoet. Bron: Allerhande
- Smelt de fudge au bain marie. Dit duurt ongeveer 20 minuten
- Giet er een klein scheutje slagroom bij en roer goed door
- Was de appels en droog ze goed af
- Prik er een stokje in de appel en haal ze goed door de karamel
- Leg hem op een stuk bakpapier en bestrooi met geschaafde amandelen
- Laat de karamel hard worden (kan ook in de koelkast)
Beginbeeld: Shutterstock
Beelden: Instagram
Recept 1 en 2: Jamie Oliver
Recept 3 en 4: Allerhande
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF