Als het weekend is kan ik me altijd erg moeilijk inhouden. Geef me een drankje en een hapje en ik ben gelukkig. Vaak krijg ik dan ook zin in heel veel lekkere dingen. Het is weekend dus dan mag het, nietwaar? Toch is het net zo fijn als je een lekkere snack hebt, waar je je ook niet schuldig over hoeft te voelen. Want die calorieën in je wijntjes tikken natuurlijk al aardig aan en het zou fijn zijn als je die snack er gratis bij krijgt!
Als ik mag kiezen gaat mijn voorkeur toch wel uit naar chips, nootjes of iets anders wat hartig is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet snel afstand zou doen van mijn heerlijke snacks. Vooral in het weekend heb ik het er extra moeilijk mee. What to do? Maak je snacks wat gezonder!
Een hartige snack die ook nog eens gezond is? Ja, je leest het goed! Deze borrelnootjes zijn namelijk heerlijk om op te peuzelen en bevatten ook nog eens heel weinig vet. Ze zijn gemakkelijk te maken, zijn lekker en ook nog eens gezond. That's how we like it!
wat heb je nodig?
- 1 blik kikkererwten
- 1 el olijfolie
- kruiden naar keuze (chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder)
- peper en zout
how to
Giet de kikkererwten uit het blik en laat ze voor een tijdje uitlekken. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden en haal je de bakplaat uit de oven. Als je kikkererwten nog niet goed droog zijn kan je ze altijd nog een beetje droogdeppen met een theedoek. Doe ze vervolgens in een bak met wat olijfolie en kruiden naar keuze. Zelf gebruik ik vaak paprikapoeder en wat chilipoeder, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Meng alles goed door elkaar en strooi het vervolgens over de bakplaat. Wat peper en zout en je nootjes kunnen in de oven!
Laat ze ongeveer 30 minuutjes in de oven en kijk ondertussen hoe het gaat. Om de zoveel tijd mag je ze een beetje door elkaar husselen zodat alle kanten goed knapperig worden. Je beslist eigenlijk zelf wanneer je ze goed genoeg vindt. Klaar zijn je gezonde borrelnootjes, eet smakelijk!
Bron: The Lean Green Bean
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF