Speciaal een receptje voor alle drankorgels onder ons: fudge brownies met... Kahlúa. Voor degenen die niet weten wat Kahlúa is; het is een koffielikeur waar je na dit recept nooit meer vanaf kan blijven. Het is lekker voor bij de koffie, maar dus ook voor in je brownie. Watch & learn!
Opnieuw komen we deze week met iets wat je niet kan laten staan. Dit keer staan er namelijk fudge brownies met Kahlúa op het menu, wat een superlekker en makkelijk recept is voor de koudere dagen en voor je zoete cravings niet te vergeten. Het recept bevat veel calorieën, maar is dat zeker waard! Dus zet je dieet maar even aan de kant en sla aan het bakken. Samen met een klein glaasje Kahlúa uiteraard.
Ingrediënten
- 240 gr ongezouten boter
- 110 gr pure chocolade, fijngehakt
- 50 gr cacoapoeder
- 300 gr kristalsuiker
- 120 gr bruine suiker
- 1/2 tl zout
- 3 grote eieren
- 200 gr bloem
- 1 tl vanille
- 80 ml Kahlúa
How to
Smelt de boter en chocolade op het vuur (of in de magnetron). Roer goed tussendoor. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Pak een andere kom en voeg hier de cacoapoeder, suiker en zout toe en roer ook dit goed door. Giet nu het afgekoelde chocolademengsel bij de cacoapoeder kom, roer door en voeg de drie eieren toe. Daarna voeg je de bloem toe, goed doorroeren, vanille erbij en weer roeren. Daarna voeg je de Kahlúa toe en roer je dit weer goed door.
Giet het mengsel in een ovenschaal 175°C en bak de fudge brownie voor 40 minuten gaar. Doe er tot slot een schepje vanilleijs bovenop en spuit er nog wat karamelsaus overheen. Oh my!
Bron: BuzzFreed, Crunkcakes
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF