Het is weer zondag. Hoogste tijd om iets lekkers te maken! Ben je doorgaans dol op Gin & Tonic, maar ook op taart? Waarom maak je dan geen taart van je favoriete drankje. Wij hebben hier het recept voor je klaarstaan van een Gin Tonic cheesecake. Het is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens hartstikke makkelijk. Kijk je mee?
Wat heb je nodig?
- 1 pak koekjes naar keuze
- 100 gram kwark
- 140 ml gin
- 500 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 16 gelatineblaadjes
- 2 citroenen
- 1 limoen
- 100 gram roomboter
Hoe maak je het?
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en sla ondertussen de koekjes met een deegroller kapot. Mix de koekkruimels vervolgens door de gesmolten boter. Doe in de springvorm wat bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk het goed aan.
- Meng de roomkaas met de kwark en meng hier ook de gin doorheen. Doe hier ook wat sap van de limoen doorheen. Mix het allemaal tot het egaal is.
- Los daarna de gelatineblaadjes op in heet water. Mix dit ook weer goed zodat alles opgelost is. Mix daarna dit mengsel door de mix met de gin.
- Giet daarna dit mengsel in de springvorm en laat de taart voor 4 uur opstijven in de koelkast.
- Daarna ga je een citroengelei maken. Pers de twee citroenen uit en doe de citroensap in een pannetje. Laat in deze sap de gelei oplossen. Laat daarna een halfuurtje afkoelen.
- Giet deze citroengelei vervolgens over de cheesecake, dit kan al nadat de cheesecake 30 minuten in de koelkast heeft gestaan. Laat de cheesecake daarna nog de overige tijd opstijven.
- En daarna? Lekker smullen!
Beelden: Shutterstock
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF