Oh avocado's... Heerlijk op crackers, door de salade of pasta en natuurlijk om zo te eten. Deze gezonde delicatesse zou ik elke dag wel kunnen verorberen! Maar soms, heel soms, gebruik je maar een helft van je avocado. De andere helft wordt daarna jammer genoeg al snel bruin en moet je dus zo snel mogelijk opeten. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je avocado langer veilig blijft voor die vervelende bruine vlekjes.
Eet jij ook het liefst avocado bij alles en crave jij dagelijks naar deze romige traktatie? Dan zijn deze tips perfect voor jou! Met deze trucjes bewaar jij namelijk je gehalveerde avocado langer, zonder dat hij bruin wordt. Nog op zoek naar inspiratie voor lekkere recepten met avocado? Kijk dan hoe je de lekkerste lunch met avocado en zalm, deze yummy avocado met hummus on toast of een verrukkelijke chocolademouse van avocado maakt.
1. Bewaar je avo met een ui
Plaats je avocado in een luchtdicht bakje met een vers gesneden rode ui in de koelkast. Zo blijft je avocado langer goed, tenminste voor een paar daagjes! Bewaar wel het deel met de pit.
2. Olijfolie op je avocado
Voordat je je avo in de koelkast stopt, kun je hem ook insmeren met een laagje olijfolie. Doe hem daarna in een luchtdicht bakje en je avocado zal langer in de koelkast kunnen blijven liggen.
3. Gebruik citroensap en plastic folie
Voor deze tip geldt hetzelfde als met de olijfolie. Als je citroensap gebruikt is het wel belangrijk dat je de avocado verpakt in plastic folie in plaats van een luchtdicht bakje.
4. Invriezen van je avocado
Als avocado's te koop zijn voor €0,50 is het logisch dat je ze in wilt slaan! Je kunt de avocado's maandenlang bewaren met deze tip. Snij ze doormidden, verwijder de pit en smeer ze in met citroensap. Stop ze daarna in een diepvrieszak en haal al de lucht eruit met een rietje. Stop ze in de vriezer en there you go!
Bron: Purewow
Beeld: Pinterest
Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.
Inloggen OF