08 oktober 2014 14:00 door: Mariska

Vis&Seizoen Festival 2014: fotoreport van (sterren) visgerechten

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Vis&Seizoen Festival plaats en zowel editor Liora als ikzelf brachten een bezoek aan dit culinaire evenement. Ik heb mijn buikje rond gegeten aan de meest exclusieve visjes én een overheerlijk toetje. Check snel de foto's van mijn avond!

Op donderdag 2 oktober mocht de winnares van de Vis&Seizoen Festival winactie uitgebreid genieten van een heerlijk zesgangendiner op vijfsterrenniveau tijdens de VIP avond. Wat waren we jaloers! Zelf mochten we ook niet klagen hoor, want editor Liora heeft op vrijdag een bezoekje aan het food festival gebracht en ik op zaterdag. Om je een indruk van het Vis&Seizoen Festival te geven, heb ik een aantal foto's gemaakt van de stands, chefs en natuurlijk de heerlijke duurzame hapjes.


Foto's gemaakt door onze winnares Suzanne.

Foodcorners

Er waren op vrijdag en zaterdag vier verschillende foodcorners in de markthallen te vinden: Aziatisch, Mediterraans, Alaska Seafood en Vis&Innovatie. En last but not least: in het midden was het Kooktheater met een kookeiland waar chefs als Jamie van Heije, Theo van Rensch en Akira Oshima stonden te koken.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteraard het Kooktheater, vanwege de bijzondere gerechten. Op de tweede plek kwam bij mij de Aziatische corner met onder andere sushi, tonijn en coquilles. Ben je al benieuwd naar de foto's? Komen ze!


De Aziatische corner met daarvoor de bar. Het zag er goed verzorgd uit.


De medewerkers van de Aziatische corner.


Drie heerlijke sushi maki's en een nigiri met zalm!


Een coquille met lenteuitjes en knoflook. Jamm!


De Mediterraanse corner met mosselen, bouillabaise en meer.


Ze hadden in de Mediterraanse hoek ook een Fruits de mer: een schaal vol schelp- en schaaldieren. Vooral de gamba's en king krab vond ik heerlijk.


Mosselen ondergedompeld in een saus van Roquefort, een aanrader, ook voor thuis.


Bio-gamba's in een sausje met daarbovenop een schuim van langoustine.


De topchefs aan het werk. Links zie je Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini en in het midden zie je Ricardo van Ede van Ricardo's in Odeon.


Dit goddelijke zalmgerechtje was het sterrengerecht van Ricardo van Ede.


Een deel van de markthal met in het midden het Kooktheater waar topchefs verschillende gerechten met hun team bereiden.


Met natuurlijk ook genoeg ruimte om al zittend van je hapje en drankje te genieten.


Een bedankje aan alle chefs van de zaterdagavond aan het einde van de avond.


Ook de mede-eigenaar en directielid van Versvishandel Jan van As, Wim van As, werd volop bedankt.


Chef Ferry van Houten (van restaurant Het Bosch) liet nog even zijn dj skills horen aan de zaal.


En tot slot werd er nog een te lekker dessert geserveerd met chocolade en karamel.

Het was een zeer geslaagde avond en ik hoop dat het volgend jaar weer terugkeert, zodat ik nog veel meer van dit soort gerechten kan proeven.

Liefs, Mariska


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Zien op Netflix: Baby Reindeer
Netflix is weer een goede serie rijker: Baby Reindeer. Deze serie gaat over een …»
Hebben: Hangmat voor onder je bureau
Heb jij na de lunch altijd een enorme inkakker - wie niet? - en heb jij dan …»
3x snelle en gezonde mugcakes
Soms ben je op zoek naar iets lekkers wat ook nog eens gezond én snel klaar …»
Hebben: Deze rotan stoel van Action
Nu de lente weer van start is gegaan, is het natuurlijk extra leuk om je huis binnen …»
Roadtrip plannen? Dit zijn de mooiste wijnroutes door ItaliÃ…
Wil je dit jaar eens met de auto op vakantie? Als je van wijn en van de natuur houdt, …»
Dol op mango? Maak dan deze mangotaart
Nu het weer lente is, is is het extra leuk om te bakken met fruit. Wat dacht je …»
Jouw voeten klaar voor de lente maken? Dat doe je met deze h…
Wekenlang hebben je voeten in laarzen, boots of sneakers gezeten. Nu het weer lente …»
Op zoek naar een goede dupe van de Dyson steelstofzuiger? DÃ…
Wie wil er nu geen Dyson stofzuiger? Deze draadloze stofzuiger is niet alleen fijn …»
Mmm... Zo maak je jouw eigen salted caramel popcorn
Kun je geen film of serie kijken zonder dat je aan het grabbelen bent in een bak …»
Vol met boosheid? Legaal auto's kapot slaan doe je hier!
Zit je vol agressie, verdriet of wil je gewoon even iets leuks doen met je vriendinnen? …»
Altijd al een knappe én rijke man willen hebben? Zoek dan i…
Heb jij altijd al willen kopen wat jouw hartje begeert, maar heb je geen zin om …»
Deze series en films komen in april 2024 op Netflix 
Gisteren is de zomertijd weer van start gegaan. Eindelijk! Ook al is het nu in de …»
Deze leuke dingen kun je doen tijdens Pasen 2024
Het is weer Pasen. Op deze dag zijn veel mensen vrij en kunnen ze genieten van lekker …»
Makkelijk recept voor Pasen: Croissants gevuld met paaseitje…
Zondag is het weer Pasen! Ben jij nog op zoek naar wat inspiratie van lekkere hapjes …»
Welk sterrenbeeld past het beste en slechtste bij jou? Je ch…
Zoals je vast wel al wel doorhebt klik je met sommige mensen beter dan met andere …»
Wil je snel afvallen? Met yoga lukt het je!
De lente is weer begonnen en voor je het weet is het ook weer zomer. Wil je graag …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top