29 augustus 2019 12:27 door: Bianca

Top 10 beste winkelsteden van Europa

"Ik hou van mijn geld waar ik het kan zien, hangend in mijn kast", het Fashion Week seizoen nadert en deze zeer wijze woorden van Carrie Bradshaw uit Sex & The City krijgen dan hun volle betekenis. Iedereen is het erover eens dat Parijs, Milaan en Londen dé Europese modesteden zijn, maar zijn deze steden echt zo perfect om te winkelen? Holidu – een zoekmachine voor vakantiehuizen - onderzocht deze vraag en deelt de top 10 van de beste Europese steden voor shopliefhebbers. Voor iedere stad is er een ideale route uitgestippeld, geschikt voor alle modefanaten! 

#1 Zagreb, Kroatië

Aantal sterren: 4,35

Prijs accommodatie: €120/weekend

Zagreb is met een 4,35 de populairste Europese winkelstad! Het is misschien niet de eerste bestemming die je in gedachten had als we het over winkelen hebben, maar met een totaal van 915 kleding- en schoenenwinkels, is het de bestemming die de gouden medaille wint! Naast de klassiekers als Zara, H&M en Mango mogen de Kroatische ontwerpers ook niet vergeten worden. De beste plek om te beginnen is in de Tkalciceva straat, waar je kleine, lokale en unieke winkels vindt. Als je iets naar beneden zakt, kom je op de Ilica straat terecht. Bijna 6 km lang met verschillende winkels en cafés om even uit te rusten van al het geshop. Je vindt er alles, exclusieve winkels, bekende merken, zelfs piano en gitaar winkels. Om de batterij even op te laden, moet je zeker langs Eli's café voor een top cappuccino of latte macchiato.

De winteruitverkoop begint vanaf 27 december.

#2 Turijn, Italië

Aantal sterren: 4,29

Prijs accommodatie: €190/weekend

De prachtige Italiaanse stad met bijna 2800 kleding- en schoenenwinkels staat op de tweede plaats met een gemiddelde beoordeling van 4,29 op Google. Hoe verrassend het ook lijkt, het is Turijn waaraan het winkelende publiek zijn voorkeur geeft en niet modestad Milaan. In Turijn is Via Roma "dé plek om te winkelen". Vanuit Porta Nuova, waar ook mooie en betaalbare winkels zijn, vind je, als je omhooggaat naar Piazza San Carlo, de designerwinkels. Iets verderop hebben we twee keuzes: Via Po of Via Giuseppe Garibaldi.  Als je langs Via Po gaat, in de richting van de rivier, kan je bij Alberto Marchetti Gelaterie even stoppen voor een verfrissend drankje. Als je daarentegen besluit om langs de andere kant van het kasteel te gaan, kan je bij GROM op Via Giuseppe Garibaldi stoppen voor een lekker ijsje.

De winteruitverkoop is hier tussen 5 januari en 28 februari.

#3 Wenen, Oostenrijk 

Aantal sterren: 4,28

Prijs accommodatie: €241/weekend

De derde podium winnaar is de Oostenrijkse hoofdstad met het prachtige stadscentrum. Met zo’n 3000 designwinkels en internationale brands scoort het een gemiddelde van 4,28 op Google. De grootste winkelstraat in Wenen is de Mariahilfer Straße, waar je winkels van alle soorten en maten kunt vinden. Mocht je op zoek zijn naar meer bijzondere en lokale winkels dan kan je de kleinere parallel straatjes van het 7e arrondissement door struinen. Als het tijd is voor een welverdiende pauze, ga dan naar de Amerlingbeisl. Een geweldig café met een verborgen terras op de binnenplaats.

De winteruitverkoop is hier van januari tot februari.

#4 Napels, Italië

Aantal sterren: 4,27

Prijs accommodatie: €178/weekend

Een bezoek aan het zuiden van Italië deze keer, Napels, dat op de vierde plaats is geëindigd. Met een gemiddelde van 4,27 en 3400 winkels. De mix van de Vesuvius en de Middellandse Zee maken het winkelen in het voetgangersgebied nog aangenamer. De eerste stop is Via dei Mille vanaf Palazzo delle arti. Loop rond en geniet van een perfecte melange tussen internationale en lokale merken. We komen op Via Gaetano Filangieri uit waar zich de luxe winkels bevinden, je kan schuin naar beneden lopen richting de zee. Op de kruising ga je verder op Via Chiaia, één van de beste winkelstraten ter wereld, tegen een zeer redelijke prijs. Tussendoor raden we je aan om even te genieten van een heerlijke Napolitaanse pizza bij Antica Capri.

De winteruitverkoop is hier van 5 januari tot 2 april.

#5 München, Duitsland

Aantal sterren: 4,27 sterren

Prijs accommodatie: €534/weekend

München staat op de vijfde plaats als beste winkelstad. Geen wonder, want het is de rijkste stad van Duitsland. Hoewel de winkelstraten verspreid zijn, kan je in verschillende wijken super winkelen! Tussen de 2850 winkels in de stad vind je traditionele-, moderne- en design winkels. Sendlinger strasse en Kaufingerstrasse met het voetgangersgebied is ideaal om tal van winkels af te struinen. Als je op zoek bent naar een hippe wijk, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Glockenbachviertel. Een populaire wijk waar je unieke en trendy winkels vindt. Voor een traditionele Beierse pauze plof je op de Viktualienmarkt neer in de gezellige  "biergarten". Hier vind je de beroemde pretzels.

Voor de winteruitverkoop kan je het beste van eind december tot eind januari gaan.

#6 Boekarest, Roemenië

Aantal sterren 4,26

Prijs accommodatie: €98/weekend

De Roemeense hoofdstad wordt als zesde geprezen als beste shopstad. Met een gemiddelde van 4,26 over een totaal van 2500 winkels. De meeste winkels vind je hier in winkelcentra. Waarvan het Afi Cotroceni en de Bucharest Mall het populairste zijn. De grote winkelcentra worden hier belangrijker gevonden omdat ze alles dichtbij elkaar hebben.

De winteruitverkoop start van 15 januari t/m 15 april.

#7 Keulen, Duitsland

Aantal sterren: 4,26

Prijs accommodatie: €472/weekend

Winkelen in Keulen is super aangenaam. Het centrum van de stad is grotendeels autovrij met een overvloed aan winkels. Dit verklaart het mooie gemiddelde van 4,26 sterren met 1800 winkels. De Schildergasse is de grootste winkelstraat en de beste plek om internationale merken te vinden. Eigenlijk zit de hele buurt vol met winkels. Als je de straat uitloopt in de richting van de rivier, kom je de Hohe Straße tegen, die ook veel te bieden heeft. Aan de andere kant is het voor een meer unieke winkelervaring het beste om naar het Belgisches Viertel te gaan.

Voor de winteruitverkoop kan je het beste eind december tot eind januari gaan!

#8 Sofia, Bulgarije

Aantal sterren: 4,26

Prijs accommodatie: €92/weekend

De Bulgaarse hoofdstad heeft ook een winkelcentrum cultuur, maar niet zomaar winkelcentra. De 1600 winkels hebben een gemiddelde score op Google van 4,26. De winkelstraten werden geleidelijk vervangen door winkelcentra na de val van het communisme. Deze straten zijn nu gevuld met prachtige cafés en markten. De mooiste en populairste winkelcentra in Sofia zijn het Paradise Center en de Mall of Sofia.

Koopjes scoren doe je van 15 januari tot en met 15 april, tijdens de winteruitverkoop.

#9 Rome, Italië

Aantal sterren: 4,25

Prijs: accommodatie: €276/weekend

In Rome is er geen gebrek aan winkels. De Italiaanse hoofdstad heeft 8400 winkels in verschillende soorten en maten, met een gemiddelde score van 4,25. Of het nu gaat om grote internationale merken of de kleinste lokale winkels, draag comfortabele schoenen om ze allemaal af te kunnen gaan. Via del Corso is waarschijnlijk de grootste, maar alle kleine straatjes in de buurt zijn ook vol met interessante winkels.

De winteruitverkoop begint op 5 januari t/m 5 maart.

#10  Milaan, Italië

Aantal sterren: 4,25

Prijs accommodatie: €354/weekend

Een van de Europese mode hoofdsteden, met een Fashion Week (17 tot 23 september) als één van de belangrijkste evenementen voor de hele mode-industrie.... Milaan staat helemaal onderaan op de 10e plaats in deze ranglijst. Het lijkt erop dat de 5800 winkels niet de meest gewaardeerde zijn door het shoppende publiek. Maar een gemiddelde score van 4,25 is ook geen slechte score. Vooral omdat we weten dat Milaan vooral de stad van de ontwerpers en designers is! Onder de hoogtepunten:de wijk Quadrilateraledella modaGalleria Vittorio Emanuele II en de straat Corso Vittorio Emanuele II. 

De winteruitverkoop is hier ook van 5 januari tot 5 maart. 

Conclusie

  • Zagreb, Turijn en Wenen: het winnende trio
  • Verrassend genoeg Rome en Milaan op de laatste plaats
  • Amsterdam (11e), Londen (18e) en Parijs (26e) halen de top 10 niet

Onderzoeksmethode

Deze top 10 werd samengesteld met de gemiddelde score van Google voor kleding- en schoenenwinkels in steden uit de Europese Unie met meer dan 750.000 inwoners. De prijzen voor een verblijf in het weekend van ieder stad zijn gebaseerd op twee nachten voor twee tot vijf personen, in september tijdens de modeweek van Milaan (17-23 september). 

Beginbeeld: Beauty-by-bibi.com, Holidu.nl bron: Holidu.nl

Liefs, Bianca


Tags:
Laat een comment achter

Je moet ingelogd zijn om een comment achter te laten.

Inloggen OF
Hebben: Deze rotan stoel van Action
Nu de lente weer van start is gegaan, is het natuurlijk extra leuk om je huis binnen …»
Roadtrip plannen? Dit zijn de mooiste wijnroutes door ItaliÃ…
Wil je dit jaar eens met de auto op vakantie? Als je van wijn en van de natuur houdt, …»
Dol op mango? Maak dan deze mangotaart
Nu het weer lente is, is is het extra leuk om te bakken met fruit. Wat dacht je …»
Jouw voeten klaar voor de lente maken? Dat doe je met deze h…
Wekenlang hebben je voeten in laarzen, boots of sneakers gezeten. Nu het weer lente …»
Op zoek naar een goede dupe van de Dyson steelstofzuiger? DÃ…
Wie wil er nu geen Dyson stofzuiger? Deze draadloze stofzuiger is niet alleen fijn …»
Mmm... Zo maak je jouw eigen salted caramel popcorn
Kun je geen film of serie kijken zonder dat je aan het grabbelen bent in een bak …»
Vol met boosheid? Legaal auto's kapot slaan doe je hier!
Zit je vol agressie, verdriet of wil je gewoon even iets leuks doen met je vriendinnen? …»
Altijd al een knappe én rijke man willen hebben? Zoek dan i…
Heb jij altijd al willen kopen wat jouw hartje begeert, maar heb je geen zin om …»
Deze series en films komen in april 2024 op Netflix 
Gisteren is de zomertijd weer van start gegaan. Eindelijk! Ook al is het nu in de …»
Deze leuke dingen kun je doen tijdens Pasen 2024
Het is weer Pasen. Op deze dag zijn veel mensen vrij en kunnen ze genieten van lekker …»
Makkelijk recept voor Pasen: Croissants gevuld met paaseitje…
Zondag is het weer Pasen! Ben jij nog op zoek naar wat inspiratie van lekkere hapjes …»
Welk sterrenbeeld past het beste en slechtste bij jou? Je ch…
Zoals je vast wel al wel doorhebt klik je met sommige mensen beter dan met andere …»
Wil je snel afvallen? Met yoga lukt het je!
De lente is weer begonnen en voor je het weet is het ook weer zomer. Wil je graag …»
Eens wat anders: Dalgona koffie
Het is weer weekend: pers een lekkere jus, gooi wat afbakbroodjes in de oven en …»
Top 10 exclusieve herenshirt merken voor aankomende lente
Met de lente op komst is het tijd om je garderobe te vernieuwen met stijlvolle en …»
Ontdek de mooiste zwemkledingtrends van 2024 voor hem en haa…
Zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe te upgraden …»
Kortingscode

Cookies op Fashionlab.nl

Fashionlab.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies en verwante technieken voor de volgende doeleinden:

Voor bovenstaande functies is het plaatsen van cookies noodzakelijk. Ook kunnen er via embedded content eventueel cookies van derde partijen op uw computer geplaatst worden.

Lees meer op https://fashionlab.nl//privacy
top